Hakkımızda

1926 yılında Yahya Sezai Uzay tarafından kurulan Bandırma Ticaret Odası, bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik sorunları ile ilgilenmek ve bu sorunların çözümü için en yüksek katkıyı sağlamak, üyelerinin ve Bandırma’nın ticari alanda gelişmesine öncülük etmek amacıyla vardır. Bu misyonu ile hareket Oda’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını 2022 seçimleri itibariyle Adem Yılmaz yürütmektedir.

Kurulduğu yıldan bu yana 29 Yönetim Kurulu Başkanı ve 33 Meclis Başkanı’nın görev yaptığı Bandırma Ticaret Odası günümüz itibariyle 11 Yönetim Kurulu, 40 Meclis Üyesi, toplamda 98 Meslek Komite üyesi ve 11 personeli ile 2900 Üyeye hizmet vermektedir.

Bandırma Ticaret Odası kuruluşundan bu yana birçok önemli faaliyette bulunmuştur. Oda Türkiye’de ilk defa Vergi Ödül töreni düzenleyerek, en yüksek Kurumlar ve Gelir Vergisi ödeyen üyelerini ödüllendirmiş ve bu faaliyetle ülkemizde bir ilke imza atmıştır.

Ekonomik ve sosyal sorumluluklarının bilincinde çalışan Bandırma Ticaret Odası bölgesinin kalkınmasında çok önemli bir hamle olan Bandırma Organize Sanayi Bölgesinin kurucusudur.

Bandırma Limanının özelleşmesi kapsamında ihaleyi kazanan Çelebi Holding ile ortaklık gerçekleştirilmiş bu şekilde Oda yanına Borsayı da alarak, limanda hissedar olmuş ve liman yönetimine giriş hakkı elde etmiştir.

Bandırma Ticaret Odası, AB – Türkiye Odalar Ortaklık Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği Projeleri gerçekleştirmektedir. “Bilgisayar Okuryazarlığı Projesi”, “Türk Balıkçılık Müktesebatının AB Balıkçılık Müktesebatına Uyarlanması Projesi” ve “Güney Marmara Bölgesinde Odaların Hizmet Kapasitelerini Geliştirerek KOBİ’lerin İhracata Yönlendirilmesi Projesi” odanın gerçekleştirdiği Avrupa Birliği projelerdir. Ayrıca “Yenilenebilir Enerji Kaynakları” ve “Rüzgâr Enerjisi” isimli iki AB Projesine oda dışarıdan destek vermiştir.

Bandırma Ticaret Odası sosyal sorumlulukları çerçevesinde, bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla Daskyleion Kazılarına 5 yıl süre ile ana sponsor olmuştur. Böylelikle Daskyleion Kazılarının turizme açılabilmesi ve bölgenin turizm gelirlerinin arttırılabilmesi için önemli bir yol alınmıştır.

Oda, Bandırma Ticaret Odası İlköğretim Okulu’nun kurucusudur ve aynı zamanda hamiliğini yapmaktadır. Ayrıca eğitime katkı vermek amacı ile yılda yaklaşık 100 öğrenciye sürekli Yüksek Öğrenim bursu verilmektedir.

Fiziki şartların yetersizliği ve altyapı eksikliği sebebiyle yeterli hizmet veremeyen Bandırma Sosyal Güvenlik Merkezi’ne Odamız hizmet binasının bir katı tahsis edilerek bölgeye hizmet konusunda öncülük edilmiştir.

Bursa-İstanbul arasında başlatılan deniz uçağı seferlerinin Bandırma’lı iş adamlarımız tarafından büyük takdir görmüş olması ve gelen talepler doğrultusunda Bandırma Ticaret Odası olarak gerekli araştırma ve çalışmalar yapılmış ve Bandırma-İstanbul deniz uçağı seferleri başlatılmasında önemli rol oynamıştır.

Bandırma Ticaret Odası Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nin kurulması için gerekli lobi faaliyetleri yürütülerek üniversitenin kurulmasına öncülük edilmiştir.

KOSGEB hizmet ve desteklerinin yaygın etkin ve koordinasyon içinde sunulmasını sağlamak ve Oda Üyelerini mevcut destekler hakkında sürekli ve hızlı bir biçimde bilgilendirmeyi amaç edinen Bandırma Ticaret Odası, KOSGEB Balıkesir İl Müdürlüğü ile iş birliği protokolü imzalayarak Balıkesir ilçeleri arasında KOSGEB Temsilciliği hizmeti veren iki kurumdan biri olmuştur.

Küreselleşen dünyanın getirdiği şartlar ve rekabet ortamının doğması ile birlikte; Odamız yeni yönetim sistemlerine yönelmiş ve bu sistemleri kendine uygulama yolunda adımlar atmaya başlamıştır. Üye memnuniyeti, stratejik yönetim gibi kavramların her geçen gün önem kazanması ile birlikte 2010 yılında TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazanmıştır. Üyelerinin memnuniyetini ölçmek, beklentilerini tespit etmek ve önerilerini değerlendirerek şikayetlerine çözüm bulma arayışıyla 2018 yılında bünyesine TS EN ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi kalite belgesini kazandırmış, üyelerine bu standartlarda hizmet etmeye devam etmiştir. Oda TOBB bünyesinde yürütülmekte olan oda/borsa akreditasyon sistemine 2010 yılında dahil edilmiş ve yapılan denetimler sonucu akreditasyon belgesini almıştır. Bu sayede oda Avrupa Birliğine üye ülke odalarının hizmet standartlarına uygun çalışmalarını sürdürmekte ve hizmet kalitesini sürekli geliştirmektedir.

Bandırma Ticaret Odası, “Çağdaş yönetim anlayışı ve sosyal sorumluluk bilinciyle kurumsallaşmayı ve üyelerine hizmet sunumunu profesyonel anlamda başarmış, sürdürülebilir gelişmişlik düzeyine ulaşan, Bandırma ekonomisine ve sosyal hayatına katma değer sağlayan bölgesel ve ulusal bazda referans Oda olmaktır.” Vizyonu ile çalışmalarına devam etmektedir.