ULUSLARARASI ÖDÜL SAHİBİ ‘EDİNCİK SU ZEYTİNYAĞI’ BANDIRMA TİCARET ODASI ÖNDERLİĞİNDE COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALARAK TAÇLANDI

Bandırma Ticaret Odası, bölgesel kalkınmanın gelişimine, üreticilerin kapasitelerinin ve gelirlerinin artırılmasına ve üyelerine yeni ticari fırsatlar yaratmak amacıyla sürdürdüğü coğrafi işaretli ürünler ile ilgili çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek ‘Edincik Su Zeytinyağı’ nın da coğrafi işaret tescilini aldı.

Ocak 2022'de yapılan başvuru uzun değerlendirme sürecinin ardından kabul edildi ve Edincik Su Zeytinyağı Menşe Adı olarak tescil edildi. Böylece "Edincik Su Zeytinyağı" adı, üretim yeri ve üretim metodu koruma altına alınmış oldu.

Başvuru süreci sonuçlanan ve tescili ilan edilen Edincik Su Zeytinyağı’nın coğrafi işaret tescil belgesini Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak'tan teslim aldı.

400 yıl önce İspanya’dan ülkemize gelen filizlerin sadece Edincik’te hayat bulduğu ve saray sofralarında baş tacı olan ‘Edincik Su Zeytinyağı’ coğrafi işaret tesciliyle birlikte hak ettiği katma değeri buldu. Asırlık lezzet olarak adlandırılan ‘Edincik Su Zeytinyağı’ 2000 yılında EVOO İtalya, 2021 yılında İtalya, Japonya, Arjantin ve Türkiye, 2022 yılında Japonya ve Türkiye, 2023 yılında ise Londra, Berlin ve Türkiye’deki yarışmalarda altın madalya alarak uluslararası ödül sahibi olan özel bir zeytinyağıdır.