SU ve EKMEK TASARRUFU EDİNCİK MAHALLESİNDE ANLATILDI

Bandırma Ticaret Odası yetkilileri Edincik pazarında halka su ve ekmek tasarrufunu anlattı. Konu ile ilgili hazırlanan bez çantalar ve broşürler mahalle sakinlerine dağıtıldı.

Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası ve Bandırma Ziraat Odası müşterek projesi olarak halkı su ve ekmek tasarrufu konusunda bilinçlendirmek için başlatılan çalışmalar kapsamında, Edincik mahallesi pazar yerinde ekonomik açıdan ülkemize ciddi zararları olan çöpe atılan ekmeklerin ve gün geçtikçe azalan su kaynaklarının gelecekte ülkemizde ne gibi hayati sıkıntılara yol açılabileceği hususunda Oda görevlileri tarafından bilgilendirme yapıldı.

Ülkemizde bir yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değeri 1,5 milyar TL. Bu parayla 80 hastane, 500 okul inşa edilebilir ve israf edilen ekmek miktarıyla 1.275.000 insan açlıktan kurtulabilir.