ODAMIZDAN MANYAS KAZAK FASULYESİ ÜRETİCİLERİNE ZİYARET

Bandırma Ticaret Odası tarafından tescil ettirilerek üretim yeri ve üretim metodu koruma altına alınan Manyas Kazak Fasulyesi’ni üreten Salur ve Kocagöl üreticileri, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, Meclis Üyesi Fevzi Karakaş ve Coğrafi işaretli ürünlerle ilgili çalışmalarımızda iş birliği yaptığımız Balıkesir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kıralan tarafından ziyaret edildi.

Ziyarette, Bandırma Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş coğrafi işaret tesciliyle ilgili üreticileri bilgilendirdi. Bölgesel kalkınmanın gelişimine, üreticilerin kapasitelerinin ve gelirlerinin artırılması ve üreticilere yeni ticari fırsatlar sağlaması amacıyla tescil edildiğini ileten Karakaş, ürünün kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade etti.