Odamız “Sıfır Atık Belgesi“ Almaya Hak Kazandı

Bandırma Ticaret Odası, 12 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete’de yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliğince Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin tüm süreçlerini tamamlayarak, Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Sıfır Atık Belgesi’nin alınması kapsamında, Proje Ekibi oluşturularak Bandırma Ticaret Odası Hizmet Binasında oluşan tüm atıkların kaynağı, türü, miktarı, atık biriktirme, toplama ve taşıma yöntemleri, geçici depolama alanı, atıkların teslim edildiği yerlere ilişkin mevcut durum tespiti yapıldı.  Mevcut durum tespit edildikten sonra planlama yapılarak, ihtiyaç duyulan ekipmanlar temin edildi. Proje ile alakalı gerçekleştirilen eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarından sonra proje, Bandırma Ticaret Odası Hizmet Binasında uygulanmaya başlandı.

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet KILKIŞLI, çevrenin korunması, kirliliğin önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve atık miktarının azaltılması ile hem ülke ekonomisine hem de çevreye katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

KILKIŞLI: “ Proje kapsamında Odamızdan çıkan 1,850 kg atık geri dönüşüme girerek; 196 litre daha az petrol, 1,6 ton kağıt ve 7144 kWh daha az elektrik kullanılmasını sağlandı ve 27 ağacın kesilmesine engel olundu. Bandırma Ticaret Odası olarak hizmet binamızda bu uygulamaya geçilerek, planlanan alanlara geri dönüşüm kutuları yerleştirildi ve belirli aralıklarla lisanslı geri dönüşüm firmasına atıklar teslim edildi. Bu çalışmalarımız sonucunda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Temel Seviye Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazandık. Projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.