ODAMIZ GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU'NDAN MESLEK LİSESİ PROJESİ

Yeni dönemde yeni üyeleri ile birlikte oluşumunu tamamlayan Bandırma Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu, bu dönem için ana temasını “Meslek Liseleri” olarak belirledi.

Geçmiş dönemde ortaokul öğrencileri için kodlama eğitimleri ve ortaokul öğrencilerine meslek lise ziyaretleri gibi organizasyonlar yapan kurul, bu dönemde Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte “Meslek Liseleri Özendirme Projesi”ni gerçekleştiriyor.

Proje hakkında bilgi veren Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Anıl Bekdemir; Projeye bizi iten en önemli neden ülkemizde gittikçe daha büyük ölçüde hissedilen teknik eleman eksikliği ve sanayici firmalarımızın yaşadığı zorluklar oldu. Bandırma Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu olarak öncelikle İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan’a ziyaret gerçekleştirerek, proje kapsamında yapmak istediklerimizi kendisi ile paylaştık. Ardından, ilçemizde bulunan meslek liseleri ve ortaokulların müdürleri ile yapılan çalıştayda kurul olarak bir araya gelerek, onlarında değerli fikirlerini dinleyerek bir yol haritası ortaya çıkardık.

Proje kapsamında, sanayici firmalarımız ile belirlenen okullarda öğrenci-veli-sanayici buluşmaları gerçekleştirilecek, ortaokul öğrencilerimiz ve velilerimiz bölgemizde bulunan sanayi tesislerimizi ziyaret edecekler ve ileriki dönemdeki çalışma koşulları ile ilgili en azından kendilerinde bir fikir oluşmuş olacak. Sanayicilerimiz, Meslek Liselerine de giderek oradaki öğrencilere istihdam olanakları, çalışma koşulları ile ilgili bilgi verecektir. Proje sonunda firmalarımızın meslek liseleri ile staj ve istihdam garantili protokoller yapmaları ana hedeflerimizden biri.

Ayrıca önümüzdeki süreçte, Genç Girişimciler Kurulu olarak meslek liselerine yönelik tanıtım videosu hazırlayarak, konuyu kamuoyunun da gündeminde tutmak istiyoruz. Ülkemizin nitelikli teknik elemanlara ihtiyacı var, bizlerde bu proje ile nitelikli öğrencilerin de meslek liselerini tercih etmesi gerektiğini vurgulayacağız. Projenin ileriki aşamasında önümüzdeki eğitim öğretim döneminden itibaren meslek lisesi öğrencilerine burs vermeyi düşünüyoruz.

Her geçen gün sanayi kuruluşlarının arttığı, Organize Sanayi Bölgelerinin kurulduğu ilçemizde, nitelikli teknik eleman ihtiyacının gitgide artacağını öngörmek çok da zor değil.  Ailelerimizden, meslek liselerine önyargı ile bakmamalarını buradan mezun olan öğrencilerin, bazı ön lisans veya lisans mezunlarına kıyasla daha iyi şartlarda iş bulduğu ve yükselebildiğini unutmamalarını istiyorum.

Son olarak projemiz ile ilgili başta Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mutlu Aslan’a, okullarımızın müdürlerine, ortaokullarımızın rehber öğretmenlerine ve projenin yürütülmesinde yer alan firmalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.