ODAMIZ DÜNYANIN EN BÜYÜK GIDA FUARI ANUGA’YA KATILDI

Türkiye milli katılımı İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından gerçekleştirilen 05-09 Ekim 2013 tarihli dünyanın en büyük gıda fuarı olan Almanya'nın Köln şehrindeki Anuga Gıda ve İçecek Fuarı'na 238'i Türk, yaklaşık 100 ülkeden 6 bin 700 firma katıldı.

Odamız, Bandırma Ticaret Borsası, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası, Susurluk Ticaret Odası ile birlikte Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) çatısı altında Balıkesir bölgesini temsilen müşterek kurulan 12 m2 stantta yer aldı.

Odamız, bölgemizin öncelikli sektörlerinden olan Gıda Sektörünün, dünyanın en büyük gıda fuarı olan Anuga Gıda Fuarında temsil edilmesini sağlayarak teknolojik ve ekonomik gelişmeleri takip etmek, ilgili kurum, kuruluş ve firmalarla görüşerek analizler yapmak ve bunun çıktılarını kullanarak bölgemizin Gıda Sektörünün rekabet gücünü arttırmak ve fuarda kurulacak iş bağlantıları sonucunda bölgemizin dış ticare...t hacminin arttırılması amaçlandı.

Fuarda gıda sektörü; genel gıda, dondurulmuş gıdalar, et ürünleri, dondurulmuş&taze gıdalar, süt ve süt ürünleri, unlu mamuller ve sıcak içecekler, içecekler, yemek servisi, perakende teknolojisi ve organik ürünler olarak sınıflandırılmıştır.

Balıkesir bölgesinden fuarda görsel ve basılı yayınları ile:

Bandırma:

• Turyağ

Susurluk:

• Ahi Güven
  • Yörsan firmaları yer aldı.