SİTE İÇİ ARAMA

ODAMIZ 4. MESLEK KOMİTESİNDEN İSTİŞARE TOPLANTISI

4. Meslek Komitemizin organizasyonunda 26.12.2019 tarihinde odamız konferans salonundan 4. Meslek Grubu üyelerinin katılımları ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Son dönemde inşaat sektöründe yapılan kanuni düzenleme ve yönetmeliklerin görüşülerek, çözüm önerilerinin paylaşıldığı toplantıda, ilgili kanunlar hakkında 4. Meslek Komitesi Başkanı Abbas YAŞAR ve Bandırma Ticaret Odası Meclis Üyesi Ayhan ATİK tarafından bilgilendirme yapıldı.

Meslek Grubu Üyeleri tarafından çözüm aranan sıkıntıların paylaşıldığı “Yapı Müteahhitlerin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik” , “Otopark Yönetmeliği” ve “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ile ilgili sorunların ve çözüm önerilerinin belirtildiği dilekçelerin,  ilgili kurumlara gönderilmesine karar verildi.

Toplantıda başlıca yaşanan sorunlar olarak, H sınıfı belgeye sahip  müteahhitler için belirlenen 1000 m² alan uygulaması, riskli yapılarda istenen teminat mektuplarının getirdiği maliyetler ve otopark yönetmeliğinin sadece geniş parsel alanlarında değil tüm parsellerde uygulanacak olması belirtildi.

WhatsApp Canlı Destek