NEBİL ÖZGENTÜRK İLE "NAZIM 120 YAŞINDA" GÖSTERİM VE SÖYLEŞİNE YOĞUN İLGİ

Bandırma Ticaret Odası ve Bandırma Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde 28 Mayıs Cumartesi günü Yazar, Gazeteci, Belgesel Yönetmeni Sayın Nebil Özgentürk’ün sunumuyla “Nazım 120 Yaşında” isimli belgesel gösterimi ve söyleşisi gerçekleştirildi.

3 Haziran 1963 yılında vefat eden Türk Edebiyatının önde gelen şairleri arasında yer alan Nazım Hikmet’in ölümünün üzerinden geçen 59 yılın ardından sevenleri ve edebiyata, şiire gönül verenler tarafından en güzel şekilde anılması amacıyla Sayın Nebil Özgentürk tarafından hazırlanmış olan “Nazım 120 Yaşında” isimli belgeselin 9. Gösterimi Bandırma’da yapıldı.

Bandırma Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri ile Gazeteciler Cemiyeti Üyelerinin yanı sıra programa renk katan Türk Sinemasının Usta Sanatçıları Ahmet Mekin ve Erol Tezeren ile halkın katılımı ve ilgisi yoğundu.

TRT spikeri ve Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Zeynep Bayraktutan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen program, 50 dakikalık belgesel gösteriminin ardından Nebil Özgentük’ün hazırlamış olduğu belgeselin çekimi ve kamera arkasına dair verdiği bilgiler ve Nazım Hikmet’in hayatı ile ilgili anıların paylaşılmasının ardından teşekkür plaketlerinin takdimi ve kitapların imzalanmasıyla sona erdi.