SİTE İÇİ ARAMA

MESLEK LİSELERİ SEMİNERİNE YOĞUN İLGİ

Bandırma Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu’nun yürütmekte olduğu “Meslek Liseleri Özendirme Projesi” kapsamında 8. Sınıf öğrencileri ve velilerine yönelik gerçekleştirilen seminer yüksek katılım ile gerçekleştirildi.

Seminerde; Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Çolak, Bandırma Ticaret Odası 3. Meslek Komitesi üyesi Aykut Kayaoğlu, Recep Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aysun Karadayı, Bandırma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şefik Açar, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Harun Özbay ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bandırma OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adem Dalcalı konuşmacı olarak yer aldı.

Meslek Liseleri Ceza yeri Değil Ödül Yeri

Recep Gencer Meslek Lisesi Müdürü Aysun Karadayı ve Bandırma MTAL Müdürü Şefik Açar’ın okulların genel durumu, okullarda bulunan bölümler, meslek liselerin avantajları ile ilgili bilgilendirmeleri ile başlayan seminerde; meslek liselerinin bir ceza değil aksine ödül yeri olduğunu belirten Recep Gencer Meslek Lisesi Müdürü Aysun Karadayı; burada okuyan öğrencilerin üretime katıldığı ve üretmenin verdiği özgüven ile bir adım önde olduğunu belirtti.

Meslek Liseleri ile ilgili kamuoyunda oluşan önyargının kırılması gerektiğini dile getiren Bandırma MTAL Müdürü Şefik Açar; okullarda konuşulan gibi bir güvenlik problemi olmadığını, velilerin meslek lisesinde çok kavga oluyormuş gibi bir algıya kapılmalarının yanlış olduğunu belirtti.

Okullarının tüm öğrenci ve velilerine açık olduğunu belirten okul müdürlerimiz, okulların ziyaret edilmesini beklediklerini ifade etti.

Teknik Meslek Yüksekokul Geliyor

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Harun Özbay meslek liselerinde atölyelerde yetişen öğrencilerin teknik bölümler ve mühendislikte diğer öğrencilere göre önde olduğunu paylaştı. Kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu belirten Doç. Dr. Harun Özbay, meslek liselerine gittikten sonra akademik kariyerin de mümkün olduğunu belirtti.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bandırma OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adem Dalcalı ise, Bandırma OSB Teknik Meslek Yüksekokulu ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında, yüksekokul bünyesinde kaliteli laboratuvarların bulunacağı ve burada alacakları eğitimin öğrencileri daha nitelikli hale getireceğini belirtti.

Teknik Eleman Eksikliği Yaşıyoruz

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Çolak yaptığı konuşmasında; kendi sektörü ve şirketini tanıtırken, çalışanlara sağlanan imkanlar ve yaşanılan teknik eleman azlığı sorunu ile ilgili bilgi verdi.  Teknik eleman eksikliğinin yoğun bir şekilde yaşandığını söyleyen Bahadır Çolak, bazı işler için şehir dışından usta getirmek zorunda kaldıklarını belirtirken,  meslek liselerinden mezun olanların şirketlerde istihdam edilme ve kendi işyerini açma seçenekleri olduğu için; işsiz kalma oranının çok düşük olduğunu, ayrıca devletin işyeri açacak kişilere de destekleri olduğunu belirtti.

Bandırma Ticaret Odası Meslek Komite Üyesi Aykut Kayaoğlu ise alttan yetişen eleman eksikliğini hissettiklerini ve gerek sektör gerekse kendi şirketleri açısından kalifiye elemana her zaman ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.  Bandırma piyasasında iş yapacak bir meslek lisesi mezunu ve ustanın işsiz kalma ihtimalinin çok düşük olduğunu yineledi.

Soru cevap bölümü sonrasında sona eren seminerde, katılım sağlayan konuşmacılara Bandırma Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu tarafından hediye takdim edildi.

WhatsApp Canlı Destek