İNŞAAT SEKTÖRÜ PAYDAŞ TOPLANTISI ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİ

Bina inşaatlarında yapılan uygulamalar ile deprem sonrası alınabilecek önerileri tartışmak ve görüşmek adına Bandırma’da inşaat sektörünün paydaşı olan tüm kurumlarla birlikte Bandırma Ticaret Odası toplantı salonunda bir toplantı düzenlendi.

Yapılan toplantıya Bandırma Belediyesi İmar İşleri Temsilcileri, İnşaat Mühendisleri, Mimarlar, Makine Mühendisleri, Elektrikçiler ve Elektronikçiler Oda Temsilcileri, Yapı Denetim Firmaları ve Uedaş, Badaş, Türk Telekom yetkilileri katılım sağlarken Bandırma Ticaret Odası 4. ve 17. Meslek Komite Üyeleri ile Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ev sahipliği yaptı.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinde birçok binanın yıkılmış olması, Ülkemizin deprem kuşağında yer alması ve özellikle Bandırma’nın beklenen Marmara depreminde 1. Derecede riskli gösterilmesi sebebiyle inşaat sektörünün paydaşlarıyla sorunlar ve yapılabilecekler hakkında istişarede bulunuldu.

Tesisat geçirme zorunluluğu sebebiyle kirişlerin kırılması, şantiye şefi çalıştırma noktasında diploma kiralanması, beton numunesinin tek mikserden alınması gibi yanlış uygulamaların tekrar gözden geçirilerek yeniden düzenlenmesinin yanı sıra yeni yerleşim yerleri için arsaların yaratılması, ada bazında kentsel dönüşüm yapılması, yapı denetim firmalarının il içinde bölgelere ayrılması, şehir içinde otopark sorununun çözülmesi, yeşil alanların arttırılması, projelerin taşıyıcıyı daha da rahatlatacak şekilde çizilmesi ve denetimlerin arttırılması gibi önlemlerin alınması yönünde görüşler paylaşıldı.

Toplantıda görüşülen konularla ilgili olarak; iyileştirme ve yeniden yapılanmada alınması gereken önlemler ve değişmesi gereken uygulamaların belirlenerek ilgili mercilere rapor halinde iletileceğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz: “Bu toplantıda konuştuklarımız ve daha detaylı hususlarla ilgili olarak katılım sağlayan her kurumun görüşlerini yazılı olarak da alıp üst mercilere iletip, bir an önce sonuç alabilmeyi ümit ediyoruz.” dedi.