GEÇMİŞTEN BUGÜNE TÜM MECLİS ÜYELERİMİZ BANDIRMA TİCARET ODASI ONUR GECESİNDE BULUŞTU

Bandırma Ticaret Odası’nın kuruluşundan bugüne görev yapan tüm meclis üyelerinin katılımlarıyla onur gecesi düzenlendi.

Gecenin sunumunu yapan Bandırma Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Ali Gönen Gönenden, 1926 yılında Yahya Sezai Uzay tarafından kurulmuş olan Bandırma Ticaret Odası’nda ilk defa  böyle bir organizasyon yapıldığını ve bu organizasyonun yapılmasındaki amacın aynı çatı altında, aynı sorumluluk bilinciyle, Bandırma ticaretine ve iş dünyasına hizmet sunma gayretiyle farklı dönemlerde görev yapmış tüm meclis üyelerinin bir araya gelip tanışmalarını sağlamak ve bu vesileyle gelecek nesiller için eski üyelerin tecrübe ve birikimlerinden faydalanmak olduğunu dile getirdi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Bandırma Ticaret Odası Meclis Başkanı Funda Seçil Dedeoğlu, “Üyesi olmaktan her zaman büyük memnuniyet duyduğum, Bandırma Ticaret Odası Onur Gecesinde sizlerle birlikte olmaktan, büyük bir kıvanç̧ duyuyorum. 1926 yılında kurulan Odamızın ortaya koyduğu misyon ve çalışma ilkelerinin iş dünyasında benimsenmesiyle başlamış̧ olan meslek örgütü hareketinin, yıllar içinde gerçekleştirmiş̧ olduğu kurumsallaşma Bandırma ve Türk iş dünyası adına çok önemli bir aşamayı temsil ediyor. Odamızın bu asamaya gelmesinde başta geçmiş dönem başkan ve meclis üyeleri ile birlikte çok kişinin payı ve büyük emeği var. Kurucu başkanımızdan geçmiş̧ dönem meclis üyelerine ve genel sekreterliğe kadar, canla başla çalışan herkese katkıları için ne kadar teşekkür etsek azdır. Değerli Katılımcılar, Bandırma Ticaret Odası olarak laikliği, hukuk devletini, tarafsız ve bağımsız yargıyı, sağlam demokrasiyi, ifade özgürlüğünü, çağdaş eğitim anlayışını; İnsanımızın mutluluk ve huzurunun, geleceğe güvenle bakmasının teminatı olarak görüyoruz.” dedi.

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında; “Bugün burada, geçmişte birlikte çalıştığımız, anılarımızı paylaştığımız ve birbirimize destek olduğumuz güzel günleri hatırlamak ve aynı çatı altında farklı dönemlerde görev yapmış tüm üyelerimizin tanışmalarına vesile olmak için toplandık. Bu organizasyon, sadece bir masa etrafında yediğimiz yemek olarak değil, aynı zamanda dostluklarımızın ve dayanışmamızın bir ifadesi olarak anılacaktır. Odamızın kurucusu başta Yahya Sezai Uzay ve arkadaşları olmak üzere, köklü iş dünyası örgütlerinden biri olan Bandırma Ticaret Odası’nı kuran ve bugünlere ulaştıran, ahirete intikal etmiş tüm büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yaşayanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Köklü mazimizden aldığımız ilham, bizlere bizden sonraki nesillere de bugünkünden çok daha güçlü bir Bandırma bırakma sorumluluğu yüklemiştir.  98 yaşına ulaşan ve şehrin köklü kurumlarından biri haline gelen Bandırma Ticaret Odası bu süreç boyunca Bandırma’nın gelişmesinde lokomotif kurumlarından biri olmuştur. Kurulduğundan bu yana gerçekleştirdiği etkinlikler ve projelerle Bandırmanın ekonomik hayatına yön vermiş, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği programlarla da kentin ve bölgenin tanıtımına önemli katkılar sağlamıştır. Bugün 98 meslek komite üyesi, 40 meclis üyesi, 11 yönetim kurulu üyesi ve 10 personeliyle 3136 üyeye hizmet veren Bandırma Ticaret Odası, geçmişten bugüne devam ettirdiği güçlü yapısını daha da büyüterek, daha da güçlendirerek sürdürecektir.” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, Bandırma Ticaret Odası’nda Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Başkanı olarak görev yapmış olan Süleyman Sel Erşen, Şaban Çiçek, Osman Kocaman, Özbek Birav, Muharrem İyianlar, Mehmet Kılkışlı ve Bahadır Çenberci’ye Funda Seçil Dedeoğlu ve Adem Yılmaz tarafından günün anısına plaket takdimi yapıldı.

Devamında, en eski dönemlerden günümüze olacak şekilde tüm meclis üyelerine plaket takdimi gerçekleştirildi. İlk meclis üyeliği 1975 yılında olmak üzere dört dönem meclis üyeliği görevi bulunan Turhan Çetinkal başta olmak üzere, 1981 yılı ve daha sonraki yıllarda çeşitli dönemlerde meclis üyeliği yapan Erden Ulusoy, Dursun Karacan, Çetin Mete, H. Erdem Özcan, M. Cemal Öztaylan, Mustafa Zengin, Aşkın Kurt, Ahmet Koç, Ramazan Muslubaş, İlyas Ersen, Nevzat Süzen, Mustafa Tanyer ve Mehmet Akif Dişlikçi’ye plaketleri takdim edildi.

Plaket takdimi 1999 dönemi ve sonrası görev yapan meclis üyeleri ve son olarak mevcut dönem meclis üyeleri olacak şekilde devam etti.

Geceye katılan toplam 103 kişiye plaket sunulmasının ardından fotoğraf çekimleri ve akşam yemeği ile program son buldu.