FİDANCILIK SEKTÖRÜ MASAYA YATIRILDI

Bölgemizin en önemli tarım ürünlerinin başında gelen ve yüksek ihracat hacmi bulunan fidancılık sektörünün sorunlarının görüşülmesi amacıyla Bandırma Ticaret Odası konferans salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Kutfettin Deper, Fidan Üreticileri Alt Birliği Başkanı Serdar Şendağ, Bandırma Ticaret Odası Meclis Üyeleri Nuri Varlık ve Serkan Kargı ile fidancılık sektöründe faaliyet gösteren Oda üyeleri katılım sağladı.

Bandırma Ticaret Odası Meclis Üyesi Nuri Varlık, ihracatta yaşadıkları sıkıntıları dile getirirken, mevzuat düzenlemeleri ile atılacak adımların sektörü rahatlatmasını ve önünü açmasını beklediklerini dile getirdi.

FÜAB Başkanı Serdar Şendağ ise böyle bir organizasyon için başta Bandırma Ticaret Odası olmak üzere katılım gösteren tüm üyelere teşekkür ederken, sektörün tekrardan canlanması için fidan üretim miktarının azaltılması ve kaliteli fidanların çoğalması gerektiğine değindi. Küresel bir krizin yaşandığı sektörde İspanya ve İtalya’nın da birim satış fiyatında çok aşağılarda olduğunu dile getiren FÜAB Başkanı Şendağ, kaçak fidan üretimin önlenmesi için üreticilerden azami özen göstermelerini istedi. FÜAB Şikâyet Hattı kurarak, sahada yaşanan sıkıntıların önüne geçmeye çalıştıklarını belirten Şendağ, üyelerden gelen doku kültür laboratuvarı talebine ise, hemen gerekli komisyonların kurularak adımların atılması gerektiğini, bölge de böyle bir ihtiyaç varsa FÜAB olarak yapılacak iş ve işlemlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz ve Meclis Üyesi Nuri Varlık tarafından günün anısına takdim edilen hediyelerin ardından son bulan toplantıda, Bandırma’da bulunan fidancılar ile FÜAB yetkililerinin yer alacağı bir alt komisyonun kurularak, bölgede sektörün ihtiyacına cevap verecek adımların atılması kararlaştırıldı.