DIŞ TİCARETTE İSTİHBARAT EĞİTİMİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB), Dış Ticaret İstihbarat Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitime Türkiye genelinden 65 Oda ve Borsa çalışanı ile birlikte Odamız personellerinden Sanayi, Dış İlişkiler ve Proje Sorumlusu Hasan Can METİN katıldı.

16 – 17 – 18 Şubat 2017 tarihlerinde yapılan eğitimin ilk gününde  Dr. Yaman KOÇ “Ticari İstihbarat Genel Teorik ve Felsefi Yaklaşım” ve “İhracat Sanatı” konularında katılımcılara bilgiler verdi. Eğitimin ikinci gününde Dr. Yaman KOÇ katılımcılarla birlikte örnek Hedef Pazar Analizi, Hedef Firmaların Belirlenmesi ve Ürünlerin Hedef Pazara Operasyon Planı konularında örnek çalışmalar gerçekleştirdi. Eğitimin son günü olan 18 Şubat 2017’de ise TOBB Dış Ticaret Müdürü Ayşe Mehtap EKİNCİ, uygulamaya koymayı planladıkları Dış Ticarette İstihbarat Birimleri projesinin işleyişinin nasıl olacağı hakkında bilgilendirmeler yaptı.