SİTE İÇİ ARAMA

BANDIRMA'DA DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI KURULUM ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Ceviz fidanı üretiminin önemli merkezlerinden biri olan Bandırma'da üretilen fidanlar dünya pazarında büyük beğeni topladığından, birim alandan daha fazla fidan elde edilerek ihracata uygun ceviz fidanı üretilebilmesi için Bandırma'da başlatılan doku kültürü laboratuvarı kurulum çalışmaları hız kazandı. Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan başkanlığında Bandırma Ticaret Borsasında düzenlenen toplantıya Odamızdan da katılım sağlandı. Sektörün genel durumu, geleceği, yürütülecek projeler üzerine bilgi alışverişinde bulunulan toplantıda doku kültürü ile fidan üretimi için yapılacak çalışmalar değerlendirildi. İl Müdürü Erkan Alkan, sektörün mevcut durumu, güncel gelişmeler fidan ihracat işlemleri, fidancılığın geliştirilmesi ve fidancılık adına gelecekte yapılabilecek projeler hakkında katılımcıları bilgilendirerek, doku kültürü laboratuvarının kurulumunda somut adımların atılması için sık sık bu toplantıların yapılacağını ifade etti.

WhatsApp Canlı Destek