3. ULUSLARARASI BÖLGESEL KALKINMA VE ÜNİVERSİTELERİN ROLÜ SEMPOZYUMUNA ODAMIZ MECLİS BAŞKANI BAHADIR ÇENBERCİ KONUŞMACI OLARAK KATILDI

Odamız Meclis Başkanı Bahadır Çenberci 21 Kasım Perşembe günü Trakya Üniversiteler Birliği organizasyonu ve Bandıma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen 3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma ve Üniversitelerin Rolü Sempozyumuna katıldı.

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Meclis Başkanımız Bahadır Çenberci konuşmasında “Üniversitenin kuruluşundan bu yana birçok projede birlikte yer aldık. Yaptığımız eğitim işbirliği protokolü ile üyelerimiz ve çalışanlarına yönelik eğitimler düzenledik. Öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirecek etkinlikler organize ettik, mezun olacak öğrencilerin iş hayatına hazırlanmaları, profesyonel yaşamı öğrenmeleri üzerine projeler geliştirdik. Meslek Yüksekokullarımızın bazı bölümlerinde Odamızda uygulamalı dersler düzenledik. Üniversitemizin değerli hocalarıyla Bandırma’da hane halkına yönelik ve sanayi envanterinin oluşumuna yönelik anket çalışmaları yaptık. Gerçekleştirdiğimiz projeleri kamu – üniversite - özel sektör işbirliğinin geliştirilmesine yönelik bir anlayışla bölgesel politikaların oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla düzenliyoruz.

Ekonomide artık ülkelerin yerine şehirler yer alıyor, şehirler markalaşıyor, önemli olan ülkenin marka olması değil şehrin marka olması. Bütün dünyada da artık şehirler ön plana geçiyor. Yarış, şehirlerarasında. Bugün dünyanın 600 büyük şehrinde yaşayan nüfus 1,5 milyar. Dünya ekonomisinin yarısı şu anda şehirlerde dönüyor. Şehrin kalkınmasının, zenginleşmesinin tek bir tane çözümü var o da özel sektördür. Türkiye’de TOBB çatısı altında 1 milyon 500 bin işletme var. İstihdamın artması için, ekonominin büyümesi için bu sayının artması gerekiyor. Bunun için üniversitelerimizden mezun olan gençlerimizden her yıl en az 100 bin girişimci çıkarmamız gerekiyor. Bir şehirde üniversite varsa genç var demek, gençlik demek zenginlik demek. Bir yerde ne kadar eğitimli genç varsa o kadar yeni fikir var. Bandırma bu konuda şanslı, ve bu şansı iyi yönde kullanması gerekiyor.

Üniversitemizin kurumlarla ve iş dünyası ile yaptığı projeler ve düzenlemiş olduğu bu çeşit toplantıların, “Bölgesel Kalkınma” kavramının anlaşılması ve kamuoyuna anlatılmasında çok önemli bir işlevi olduğunu düşünüyor, bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Sempozyum  plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.