SİTE İÇİ ARAMA

"MEMLEKETİM PORTALI" KARİYER İMKANLARI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Odamıza gönderilen 03.03.2016 tarihli ve 4602 sayılı yazısında;

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi aralarındaki iletişimi ve anavatan ile bağlantılarını daha düzenli bir çerçeveye oturtabilmek, girişimcilerimizin birbirlerini tanımalarına ve anavatan ile ticari bağlantılarını güçlendirmelerine imkân sağlamak amacıyla, Dışişleri Bakanlığı tarafından “Memleketim Yurtdışı Türkler İletişim Portalı” adıyla önemli bir çalışmanın yürütülmekte olduğunu,

Dışişleri Bakanlığı ve TOBB arasında 07.05.2015 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Birliğin söz konusu Portalın  şirketlerle ilgili olan bölümlerine ilişkin çalışmalarına destek vermekte ve katkı sağlamakta olduğunu,

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın yoğunlukla kullanacağı Portal’da, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, Türkiye’de yerleşik firmalarda daha fazla görev almalarını sağlamak amacıyla, Türkiye’de yerleşik şirketlerimizin kariyer imkânlarının yayılmasının  öngörülmekte  olduğu,

Bu çerçevede, ters beyin göçüne katkı sağlamak amacından büyük bir önem taşıyan bu çalışmayla, Odamız üyesi olan şirketler kariyer imkânlarına ilişkin duyurularını, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza kolaylıkla ulaştırabilecek ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın üye şirketlerde istihdam edilmesine imkân sağlanacağına,

Bu sayede yurtdışında doğup büyüyen, birçok donanıma sahip olan ve üye şirketlerimiz acısından farklı pazarlara açılmalarına imkân sağlayacak olan vatandaşlarımız, firmalarımızda daha fazla görev alabilme imkânı bulabileceği bildirilmiştir.

Söz konusu bu önemli çalışmada yer almak isteyen şirketlerin kariyer imkanlarını ilgili portalda yayınlanmasını teminen senem.yavas@tobb.org.tr e-posta adresine bildirmeleri gerekmektedir.

WhatsApp Canlı Destek