SİTE İÇİ ARAMA

KAREKODLU ÇEK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteği ile Kredi Kayıt Bürosu ve Türkiye Bankalar Birliği işbirliğinde geliştirilen Karekodlu Çek Uygulaması 15 Haziran 2015 tarihinden itibaren kullanıma açılmıştır.

Karekodlu çek uygulaması adı verilen yeni sistem sayesinde çek veren kişinin mali geçmişi anında online olarak incelenebilecek ve çekin karşılıksız veya sahte olup olmadığı kontrol edilebilecektir.

Çeki elinde bulunduran kişi, çek yaprakları üzerinde yer alan karekodu, akıllı telefonuna indireceği Findeks uygulaması ile okutarak sorgulama yaptırabilecektir. Bu sistem sayesinde çek üzerindeki bilgilerde herhangi bir silinti, kazıntı, tahrifat veya bir başka kimyasal sahtecilik tespit edilebilecek ve ticari hayat tüm taraflar için daha güvenli hale gelecektir.

Çeklerin piyasada kullanımını kolaylaştıracak, keşideci ile ilgili piyasada daha fazla bilgi verecek olan bu yeni uygulama için üyelerimizin çalıştıkları bankalardan karekodlu çek talep etmeleri önem arz etmektedir. Ticaret yaparken üyelerimizin müşterilerinden karekodlu çek talep etmesi sistemin yaygınlaştırılmasını sağlayacak ve karekodlu çekin kullanımını arttıracaktır. Böylelikle daha güvenli bir ticaret ortamı sağlanmış olacaktır.

Karekodlu çekin tanıtımı ve nasıl kullanılacağına yönelik olarak hazırlanmış olan tanıtım filmine http://tobb.org.tr/OdaveBorsalarDB/Sayfalar/20151012-Sunum.php adresinden ulaşabilir ve indirebilirsiniz.

WhatsApp Canlı Destek