GÜMRÜK BİRLİĞİ'NİN GÜNCELLENMESİ

TOBB’un 17.03.2016 tarih ve 5567 sayılı yazısında “Gümrük Birliği'nin Güncellenmesi” çalışması sürecinde Gümrük Birliği Kararının daha iyi işletilmesi ve düzeltilmesini teminen ilgili Karar'da tadilat yapılması öngörüldüğü belirtilmiştir.

Bu kapsamda, var olan Gümrük Birliği ile alakalı sorunlu alanlarına çözüm bulunmasının ve ayrıca gümrük birliği kapsamının tarımsal ürünler, hizmet ticareti ve kamu alımları gibi yeni alanlarla genişletilmesinin öngörüldüğü aktarılmıştır.

Gümrük Birliği'nin güncellenmesi müzakerelerinde Türk iş dünyasının çıkarlarının daha iyi korunabilmesi, Türk hizmet sunucularının AB pazarında karşılaştıkları tarife dışı engellerin tespit edilmesi, Türkiye ekonomisinin bu süreçten azami fayda sağlayabilmesi için doğru ve gerçekçi verilerle desteklenen analizlere ihtiyaç duyulduğu bildirilmiştir.

Bu doğrultuda, konuyla ilgili görüş bildirmek isteyen üyelerimizin İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) web sitesinde bulunan anketi doldurması gerekmektedir.