DIŞ TİCARETTE BELGE MALİYETLERİNİN AZALTILMASI

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda; dış ticarete konu olan eşyaların her biri için yapılan özel ve farklı uygulamalar nedeniyle maliyetlerin yükselmekte ve belge çeşitliliği ortaya çıkmakta olduğu, bu durumun dış ticarette üyelerimiz için önemli zorluklara yol açmakta olduğu bildirilmektedir.

Bu bağlamda söz konusu maliyet kalemleri ile belgelerin envanterinin oluşturularak bunların olabildiğince azaltılması yönünde uzun zamandır çeşitli platformlarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de iştirak ettiği çalışmaların devam ettirilmekte olduğu belirtilmektedir.

Bu itibarla, ekli listelerde yer alan belgeler ve bu listelerde yer almamakla birlikte dış ticaret erbabı tarafından ihracat/ithalat işlemlerinde temin edilmesi gereken diğer belgeler hakkında siz değerli üyelerimizin görüş, öneri ve değerlendirmelerini gerekçeleriyle birlikte TOBB’a iletilecek Odamız görüşlerine dayanak oluşturmak üzere 5 Ağustos 2019 tarihi mesai bitimine kadar Odamızın bandirmato@bandirmato.org.tr e-posta adresine ulaştırılması hususunu bilgilerinize sunarız.

İlgili Dosyalar:

Ek 1: TOBB İhracat Belgeleri - Ek 2: TOBB İthalat Belgeleri - Ek 3: Görüş Öneri Tablosu