YÜCEL YILMAZ’DAN ODAMIZA ZİYARET

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma’da gerçekleştirdiği bir dizi ziyaret ve program kapsamında odamızı ziyaret ederek Bandırma İş Dünyası ile bir araya geldi.

Bandırma Ticaret Odası Meslek Komiteleri ve Meclis Üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette; Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz’ın moderatörlüğünde meclis üyelerimize söz verilerek her ay gerçekleştirilen meslek komite toplantılarında dile getirilen sorunlar ve talepler aktarıldı.

Bandırma şehir trafiği ve taşımacılık sektörünün sorunlarını anlatmak için söz alan Meclis Üyemiz Levent Oral tarafından; Devlet Hastanesi Kavşağında yaşanan trafik sıkıntısının bir an önce çözülmesi gerektiği, tali ve yan yollar ile trafiğin rahatlatılması gerektiği dile getirilirken; Sn. Yücel Yılmaz tarafından konu ile ilgili çalışmaların sürdüğü, Karayolları Genel Müdürlüğünden gelecek onayın akabinde işlemlere ivedi bir şekilde başlanacağı belirtildi.

Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın almak zorunda olduğu Güzergah Belgesi ile aynı sektörde bulunan S ve T plakalı araçların satış işlemleri için Balıkesir’e gidilmesi yerine ilçemizde bulunan Büyükşehir Belediye Binasında bu işlemlerin yapılır hale gelmesi talebine; bu taleplerin de karşılanmasının önünde bir engel olmadığı belirtildi.

Sürekli gelişen ve yapılaşma ihtiyacı günden güne artan şehrimizde 1/25.000 ve 1/5.000 lik planların onay süreçleri ile ilgili taleplerini dile getiren Meclis Üyemiz Harun Algül tarafından imar planlarının onay süreçlerinde şehrin dinamiklerini de hesaba katarak bir komisyon oluşturulması ve bu komisyondan alınan görüşler ile planların şekillenmesi gerektiği dile getirildi.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimizin yaşadığı sıkıntılardan biri olan Hafriyat Döküm Sahası ile ilgili söz alan Meclis Üyemiz Ayhan Atik; Çakıl Mahallemizde yer alan döküm sahasının maliyet ve zaman kaybı yarattığı, Dutliman bölgesinde uygun bir yer bulunabilirse buranın bölge için daha uygun olacağını dile getirmesi üzerine; Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili dairesi tarafından konu ile ilgilenileceği bilgisi verildi.

Ada bazlı 18. Madde uygulamaları ile ilgili söz alan Meclis Üyemiz Cevahir Çakmak, Bandırma Belediyesinden gönderilen dosyaların onayının Büyükşehir Belediyesinde çok uzaması nedeni ile hak kayıplarının yaşandığı, bölgede bulunan küçük parsellerde 18. Madde uygulamasının hayata geçirilebilmesi adına gerekli düzenlemelerin yapılması yönünde taleplerini ilettiler.

Türkiye’nin fidan üretiminin büyük çoğunluğunun yapıldığı Sahil Yenice Mahallemizde bulunan fidancıların bitkisel doku kültürü laboratuvarı taleplerini iletmek için söz alan Meclis Üyemiz Nuri Varlık; halihazırda Bandırma Merinos Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde bulunan laboratuvarda bu hizmetin sunulması için gerekli düzenlemenin yapılmasıyla hizmet verecek doku kültür laboratuvarı sayesinde hem fidan kalitesinde artış sağlanacağını hem de Avrupa pazarının fidancılarımız için tekrardan açılmasına olanak sağlayacağını belirtmiş olup, Sayın Yücel Yılmaz tarafından konu ile ilgili yapılması gereken ne varsa ilgilenileceğini belirterek Cumhuriyetimizin 100. Yılı olması sebebiyle bölgeden 100 bin ceviz fidanı alacağını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, düzenlenen toplantı ve gündeme alınan konuların karşılıklı olarak fayda sağlayacağına inandıklarını ve bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının da katılımları ile daha geniş kapsamlı toplantılar yapılması hususunda görüş birliğinde olduklarını dile getirdiler.