YÖNETİM KURULUMUZDAN BANDIRMA 17 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNE ZİYARET

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı ve yönetim kurulu üyeleri Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nin ilçenin bilimsel ve sosyoekonomik gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Üniversitelerin eğitim kurumları olmakla birlikte ekonomiye farklı yollardan önemli katkılar sağlayan kurumlar olduğunu dile getiren Kılkışlı, bu yıl kurulan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nin kurumsallaşmasını tamamlamasının ardından ilçenin eğitim, ticaret, sağlık, sanat ve bilimsel gelişmelerine önemli katkılar sağlayacağına olan inancının tam olduğunu söyledi.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’de konuşmasında, hedeflerinin eğitim kalitesini ve öğrenci memnuniyetini artırmak olduğunu söyledi.

Üniversite bünyesinde başta Hukuk ve Mimarlık-Mühendislik olmak üzere birkaç fakülte daha açmayı hedeflediklerini dile getiren Özdemir “Uygulamalı Bilimler Fakültesi de açmayı düşündüğümüz fakültelerden biri. Bu düşündüklerimiz biraz da zamana bağlı. Yaklaşık 5 yıl içinde bu gelişmeleri yaşama geçirmek istiyoruz" dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin 740 dönümlük alanda kurulu olduğunu aktaran Özdemir, yeni kurulan üniversite için yaklaşık 5 bin dönümlük alana gereksinim bulunduğuna dikkati çekti.

Özdemir, şunları kaydetti: "Fakültemizin yer aldığı bu bölgede kuracağımız üniversite kampüsünün, gerek inşaat kalitesi gerekse diğer özellikleriyle ülkemizin en güzeli olmasını istiyoruz. Bu nedenle yaklaşık 5 bin dönüme ihtiyacımız var. 1 Kasım seçiminin ardından yeni bakanlarımız göreve geldiğinde kendilerinden arazi talebinde bulunacağız."

Ziyarete başkan yardımcısı Mevlüt Solmaz, Meclis Başkanı Bahadır Çenberci, Yönetim Kurulu Üyeleri Bora Keskinler, Enver Çangal ve Genel Sekreter Serap Özdemir katıldı.