TÜBİTAK DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bandırma Ticaret Odası’nın evsahipliğinde 20 Eylül Cuma günü “ TÜBİTAK Destekleri Bilgilendirme Semineri “ düzenlendi.

Seminer kapsamında ilk olarak Dr. Mustafa Cem ALDAĞ tarafından Teknoloji Transfer Ofisi ( TTO ) hakkında bilgilendirici bir sunum yapıldı. Teknoloji Transfer Ofislerinin kurulma amacı, işleyişi ve özel sektör ile akademik dünyanın birlikte gerçekleştirebileceği çalışmaların ne gibi katılar sağlayabileceği hakkında bilgilendirme yapıldı.

Prof. Dr.Feyzullah TEMURTAŞ ise, seminer katılımcılarına 1507 TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı önemli başlıkları altında sunum gerçekleştirdi. İlgili desteğin yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi konusunda destek almak isteyen KOBİ’ler için faydalı bir destek olduğunu belirten TEMURTAŞ, KOBİ’lerin 600.000 TL bütçeli ve 18 ay süre ile sınırlı ilk 3 projesini TÜBİTAK tarafından desteklendiğini belirtti.

Son olarak; Dr. Adem DALCALI tarafından, 1505 Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek Programı hakkında seminer katılımcılarına bilgilendirmede bulundu. DALCALI, 1505 Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek Programının, Üniversite/Kamu Araştırma Merkez ve Enstitülerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan bir destek türü olduğundan belirtti. Üst sınırı 1.000.000 TL ve süre üst sınırı 24 ay olan proje, başvuran işletme KOBİ olması halinde % 75, büyük ölçekli olması halinde % 60 oranında TÜBİTAK tarafından desteklenmektedir.