SGK KURUM ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLER KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

Odamız ve Balıkesir SMMM Odası Bandırma Temsilciliği İşbirliğinde “SGK Kurum Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Ve Sosyal Güvenlik Alanında Yapılan Son Değişikler” konulu seminer düzenlendi. Bandırma Sosyal Güvenlik Hizmet Merkezi Müdürü Bayram Öztürk’ün sunumuyla gerçekleşen seminere mali müşavirler ve Oda üyeleri katılım gösterdi.

Bandırma Sosyal Güvenlik Merkezi’nde verilen hizmetlerin anlatımıyla başlayan Bayram Öztürk’ün sunumu, Sosyal Güvenlik alanında yapılan son değişiklikler ve alacakların yeniden yapılandırılması konularıyla devam etti.

Bayram Öztürk; sosyal güvenlik alanında doğumdan sonra geçen sürelerin borçlandırılması, ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı, sosyal güvenlik destek prim kesintisi, genel sağlık sigortası, tarımsal kesinti uygulaması gibi konularda değişikliklerin olduğunu ve alacak yapılandırılması kapsamına sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası primi, isteğe bağlı sigorta ve topluluk sigortası primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı primi, idari para cezaları, kurumca tahsil edilen damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı, 30.06.2016 tarihine kadar bitirilmiş özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primlerinin girdiği, rücu alacakları ile kira alacaklarının kapsam dışında olduğu bilgisini verdi. Katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından seminer sona erdi.