ODAMIZDAN MERSİS EĞİTİMİ

Kamu kurumlarının tüzel kişiliklerle ilgili ihtiyacı olan bilginin tek noktadan sunulması, sisteme dahil kişiliklere ait bilginin vergi numarası ile bir sistemde birleştirilmesinin sağlanması ve sistemde tutulan şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi için “Merkezi Tüzel Kişilik Bilgi Sistemi” oluşturulması projesi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.
     Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 01.01.2015 tarihinden itibaren tüm Ticaret Sicil işlemlerinin MERSİS üzerinden yapılması zorunlu kılınmış olduğundan Odamıza kayıtlı tüm üye dosyalarının MERSİS Programına geçişleri yapılmış ve Ticaret Sicilinde yapılacak tüm işlemler bu sistem üzerinden devam edecektir.  Yeni bir uygulama olması sebebiyle Üyelerimizin sistem hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve yaşadıkları sıkıntıları gidermek amacıyla Bakanlığın yetkilendirmiş olduğu firmanın Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa Dakmaz tarafından eğitim semineri düzenlendi.
     Eğitimde şirketlerin yaşam süreçleri içinde faaliyetlerini sürdürebilmeleri amacıyla çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları veya almaları muhtemel tescil, izin, patent ve belge işlemleri de MERSİS kapsamında yer aldığı belirtildi. Ayrıca bu işlemlerin, mersis.gumrukticaret.gov.tr üzerinden elektronik ortamda yapılabilmesi için işlem yapacak kişi veya kişilerin (bu kişi gerçek kişi ise kendisinin, şirket ise temsil yetkisine haiz kişilerin) elektronik imzaya sahip olmaları gerekliliğine dikkat çekildi.
Eğitime Oda üyelerinin yanı sıra mali müşavirler ve muhasebeciler yoğun ilgi gösterdi.