NUMUNE İŞLEMLERİ BANDIRMA’DA

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, yem ve gıda maddelerinin limanda yapılan denetimlerinin hızlandırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu;

“Yem ve gıda maddelerinin dış ticaret işlemlerinde İl Tarım Müdürlüğü personelinin limanda yapması gereken denetimler için limanın il merkezine olan uzaklığı ve saat 11.00’den sonra gelen gemiye müracaat alınmaması ithalat ve ihracat işlemlerinde Çelebi Bandırma Limanı’nı kullanan üyelerimize büyük sıkıntı yaşatmaktaydı. İl Müdürlüğü personelinin limana geliş dönüşü mesainin yaklaşık 3 saatini almakta, saat 11.00’den sonra gelen gemi ve yüklerin numuneleme ve analiz işlemleri ertesi güne kalmakta, tüm bunlar sonuç olarak firmaların maliyetlerini ve limanın atıl ve boş bekleme zamanını artırmaktaydı.

Gümrükleme sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizden gelen talep üzerine; Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesinde görevli personellerin Bandırma Çelebi Limanında gerekli numune alma işlemlerini yapabilmesi için, Bandırma Çelebi Limanı ile görüşmeler yapılmış ve süreç Bandırma Çelebi Limanının da olumlu geri dönüşü sonrası çözüme kavuşturulmuştur. İl Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi personellerinin kullanımları için numuneleme işlemleri yapabileceği ve öğleden sonra gelecek olan gemilerin de yüklerini kontrol edip numune alabilmeleri için Çelebi Bandırma Limanı işletmesi tarafından gerekli ofis malzemeleri ve çalışma odası tahsis edilmiştir. Bandırma’da yapılacak numune alma işlemleri ile liman gemi tahliye sürelerinde 24-36 saat arasında zaman kazanılması sağlanmış ve Balıkesir İl Müdürlüğü uhdesinde olan bir yetkinin daha odamız girişimleri sonucunda Bandırma’da verilmesine olanak sağlanmıştır. Üyelerimizin işlerinde yaşadıkları buna benzer sıkıntıları bizlerle paylaşmaları, sektörde yaşanılan sorunları bilip çözüm arayabilmemiz konusunda büyük önem taşımaktadır. Konuyu bizlerle paylaşan üyelerimize ve çözüm noktasında destek veren Çelebi Bandırma Limanı İşletmesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.