SİTE İÇİ ARAMA

MÜSİLAJSIZ MARMARA İÇİN MAVİ – YEŞİL SEKTÖREL DÖNÜŞÜM SEMİNERİ

Etki Çemberleri Vakfı iş birliği ile Bandırma Ticaret Odası ev sahipliğinde Müsilajsız Marmara İçin Mavi – Yeşil Sektörel Dönüşüm Semineri düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz katılımcılara teşekkür ederek, Müsilaj sorununa mutlaka bir çözüm bulunması yönünde görüşlerini bildirdi.

İkisi telekonferans yöntemiyle olmak üzere 4 oturum şeklinde düzenlenen programda söz alan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara’nın yeni kabusu olan müsilaja neden olan faktörler, müsilajın denize zararları, hangi sektörleri etkilediği, bunun çözümü için neler yapılabileceği ve hazırlanan eylem planlarının ne kadar etkili olabileceği konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Atıksuların Geri Kazanımı ve Yeniden Kullanımı ile ilgili sunum yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Proje Bilim Kurulu Danışmanı – Çevre Mühendisi Prof. Dr. Gamze VARANK ise Mavi – Yeşil Dönüşüm için Sürdürülebilir Kalkınma, Çevresel Duyarlılık ve Döngüsel Ekonomi başlıklarına değindi.

Seminerin son kısmında Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürlüğü Proje Uzmanı Yıldırım Gündüç tarafından yeşil dönüşüm ve çevre duyarlılığına uyum konusunda AB kaynaklı fonlar ile yapılabilecek projeler ve alınabilecek destekler hakkında bilgi verildi.

Soru ve cevapların ele alınması ile seminer programı sona erdi.

WhatsApp Canlı Destek