KOSGEB’DEN ÜRETİME DEV KATKI “2016 YILI MAKİNE TEÇHİZAT KREDİ FAİZ DESTEĞİ”

KOSGEB 2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı hakkında Odamız ve KOSGEB Balıkesir İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirme semineri düzenlendi.

KOSGEB Balıkesir İl Müdürlüğünde görevli KOBİ Uzmanları Kadir DAĞDEVİREN ve Sadettin KARAGÖZ ile KOSGEB Temsilcimiz Hasan Can Metin’in sunumlarıyla Odamız Toplantı Salonunda gerçekleşen seminere imalatçı KOBİ’ler yoğun ilgi gösterdi.

Konferansın ilk bölümünde KOSGEB desteklerinden yararlanmak için gerekli olan koşullar hakkında bilgiler verildi. Daha sonra KOBİ Uzmanı Kadir DAĞDEVİREN yaptığı sunumda; “KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve imalat sektöründe faaliyet gösteren tüm KOBİ’ler bu faiz desteğinden yararlanabilir. İmalat kapasitesini arttırmaya yönelik alınacak makinelerin yeni ve yerli malı sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Bu destek kapsamında alınacak kredinin üst limiti 1.500.000 TL iken, KOSGEB bu kredinin maksimum 300.000 TL’ye kadar olan faizini karşılıyor.” dedi.

Toplantıya katılan KOBİ’lerin sorularının yanıtlandığı son bölümde Kadir DAĞDEVİREN, Kredi Faiz Desteği başvurularının 3 Ekim 2016 Pazartesi gününe kadar devam edeceğini, detaylı bilginin KOSGEB resmi internet sitesinden alınabileceğini belirtti.