KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bandırma Ticaret Odası ve KOSGEB Balıkesir Müdürlüğü işbirliği ile KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı 2022 – 03 Proje Teklif Çağrısı bilgilendirme toplantısı Odamız Konferans Salonunda gerçekleşti. KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Dr. Deniz Timurçin'in sunumuyla gerçekleştirilen toplantıda, KOBİ’lerin proje sunabileceği konu başlıkları başta olmak üzere birçok konuda ayrıntılı sunumlar gerçekleştirildi.

Odamız üyesi firma temsilcilerinin katılım sağladığı toplantıda Timurçin;  2022 yılında daha çok pandeminin etkilerini giderecek destek programları uygulandığını ifade ederek, KOBİ Gelişim Destek Programı çağrısında da ciddi bir bütçeyi aktarmak istiyoruz. Bu programa başvuru sayısının da yüksek olacağını tahmin ediyorum dedi.

Çağrıların, İmalat sanayi sektöründe dijitalleşme sürecine katkı sağlayabilecek yerli teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin desteklenmesi ile İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanma düzeyinin arttırılması ve İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin rekabet güçlerinin ve verimliliğinin arttırılması olarak duyurulduğunu belirtti.

Başvuracak işletmelerin 2021 yılında bilanço esasına göre defter tutması, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerektiğini, projelerin onaylanması durumunda belirli şartlar dahilinde 2 milyon TL’ye kadar destek verileceğini hatırlatan Timurçin, Proje çağrısı için başvuru sisteminin 11 Ocak 2023 günü saat 23.59’a kadar açık olacağını, başvuru sahibi tarafından onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacağını, bu konuda katılımcılara dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu.

Katılımcıların sorularının cevaplandırıldığı ve fikir alışverişinin ardından toplantı sona erdi.