HAYALLERİ OLMAYANIN HEDEFİ OLMAZ

Onyedi Eylül Üniversitesi ve İşkur İlçe Müdürlüğü tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kariyer Günleri’nde konuşan Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, üniversite öğrencilerine iş hayatlarında başarılı olabilmeleri konusunda bazı tavsiyelerde bulundu.

Üniversite öğrencilerinden yapmak istedikleri işi başlamadan önce hayal etmelerini isteyen Kılkışlı “Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Bir kimse tırmanmaya istekli değilse onu merdivenlerden yukarı itemezsiniz. Başarı, çok isteyip çok çalışmakla üstesinden gelemediğiniz başarısızlığın başarıya dönüşüm halidir. Hayatta heyecan duyduğunuz şeyler neyse onları bulun, birlikte yükselin, yükseltin. Heyecan duyun. Heyecanınızı yok eden ortamları heyecanınıza ortak edin” dedi.

-Taşı delen suyun kudreti değil, damlaların sürekliliğidir

İş hayatında başarılı olmada fikir almanın önemine dikkat çeken Kılkışlı “Fikir önemlidir ama hangi fikre itibar etmek istediğinizi kendiniz seçin. Yaptığınız işte sürekli araştırmacı olun, yenilikleri takip edin. Deneyerek öğrenin. Taşı delen suyun kudreti değil, damlaların sürekliliğidir. Yılmadan çalışın. Yaptığınız işte kendinizi geliştirin. Bir noktadan sonra yaptığınız iş size, çevrenize ve yaptığınız işe bir şey katmıyorsa hata yapmanıza çok az kalmış olabilir. Bu sebeple kendinizi sürekli geliştirin, yeniliklere açık olun, fark yaratın. Doğru yolda olsanız bile oturuyorsanız sizi ezip geçerler. Önünüze çıkan engellerden korkmayın. Eğer yolunuzda engel yoksa o yolda başarıya gidemezsiniz ”ifadesini kullandı. Öğrencilerden fırsatları görüp iyi değerlendirmeleri çağrısında bulunan Kılkışlı “Bugünkü durumumuz dünkü tercihlerimiz, bugünkü tercihlerimiz de yarın ki durumumuzsa elimize geçen fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz ”şeklinde konuştu.

-Hata yapmaktan korkmayın

Öğrencilere hata yapmaktan korkmamaları konusunda tavsiyelerde bulunan Kılkışlı devamında şunları söyledi “Hatalarınız kaybolan çabalarınız değildir. Onlar başarıya giden yolda işaret direkleridir. Bazen yenilik yaparken hatalar yapabilirsiniz. En iyisi hatalarınızı en kısa sürede kabul etmek ve diğer yeniliklerinizi geliştirmeye devam etmenizdir. Sizinle aynı bölümden mezun olan binlerce kişi olacak. Siz fark yaratın. Bu sizin elinizde. Yabancı dil öğrenin, staj yapın, çeşitli projelerde yer alın. Mezun olduğunuzda diğerlerinden farklı olun.  Sabır, azim ve kararlılığınız sizi gelecekte hedeflediğiniz noktaya taşıyacaktır. Şunu asla unutmayın, sizler bu ülke için çok önemli birer değersiniz. Başarı için sihirli bir değneğe ihtiyacınız olmadığını; yapmanız gereken şeyleri, sorumluluklarınızı zamanında ve eksiksiz, sabırla, hevesle hayata geçirebilmek olduğunu unutmayın. Heyecan duyulmayan hiçbir başarılamaz”