BANDIRMALI VE ESKİŞEHİRLİ KADIN GİRİŞİMCİLER BİR ARAYA GELDİ

Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu, Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu ile istişarede bulunmak ve sanayi kuruluşlarını incelemek üzere Eskişehir Ticaret Odası’nın konuğu oldu. Eskişehir Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya ETO Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu, Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye Tali, Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gizem Ozar, Başkan Yardımcıları Nazan Yılmaz, Banu Akışık ve diğer kurul üyeleri katıldı. ETO Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu, kadınların ekonomide daha çok yer almaları için gayret gösterdiklerini, bu kapsamda çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini söyledi. ETO’nun Türkiye’de kadın üye sayısının en fazla olduğu odaların başında geldiğini belirten Kutlu, 15 bine yakın üyenin yaklaşık 3600’ünün kadın olduğunu dile getirdi.

Kadın girişimcilere karşı pozitif ayrımcılık uyguluyoruz

Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye Tali, kadın girişimciliğini geliştirmek için Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin yanı sıra, liselerde girişimcilik dersleri verdiklerini ifade etti. Kadın girişimcilere karşı pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Tali, kadınların öncelikle birlik olması gerektiğini, birlik olunca kadın girişimciliğinin de istihdamının da gelişeceğini kaydetti. Bölgesel işbirliğine de önem verdiklerini belirten Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye Tali, bu kapsamda çok sayıda şehrin kadın girişimciler kurulu ile istişare halinde olduklarını söyledi.

Amacımız kadın girişimciliğini bir adım ileriye taşımak

Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gizem Ozar ise, 30 üyesi bulunan kurul olarak faaliyet yürüttüklerini ve ilçenin gelişimine katkı sağladıklarını belirtti. Amaçlarının kadın istihdamını ve girişimciliğini bir adım ileriye taşımak olduğunu dile getiren Ozar, Bandırma’da yakın bir zamanda üniversite açılmasının planlandığını ve böylece kadın girişimcilere daha çok iş imkanı sağlanacağını söyledi. Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu olarak birçok eğitim ve seminer düzenlediklerini, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursları açtıklarını, kadın işgücü potansiyelini ve girişimciliğini arttırmaya yönelik birçok projelerinin olduğunu ve bu kapsamda Bandırma Ticaret Odası Yönetimi’nin Kadın Girişimciler Kurulu’na büyük desteklerinin olduğunu dile getirdi.

Toplantının ardından Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu ve Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu, en fazla kadın işgücü çalıştıran işletmelerden biri olan Sarar markasının fabrikasını ve bir kadın girişimcinin işletmesi olan KYS Mobilya’nın atölyelerinde incelemelerde bulundu.