BANDIRMA TİCARET ODASI KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU TARAFINDAN DÜZENLENEN "ALIŞVERİŞ TANITIM GÜNLERİ" BAŞLADI

Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen ve gelirleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında harcanacak olan "Alışveriş Tanıtım Günleri" başladı.

Kapalı Çarşı'da 15-16-17 Mart tarihlerinde açık kalacak olan ve reyonlarında, hediyelik eşya, ev dekorasyonu, tekstil, takı, kozmetik, el işi, örgü, nakış ve oya işleriyle butik pasta ve kurabiyeler satışa sunulduğu Alışveriş ve Tanıtım Günlerinin resmi açılışı Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir, Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Sefa Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve çok sayıda kurum temsilcisinin katıldığı törenle yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gizem Ozar Uz, kurul olarak "Bandırma'ya neler katabiliriz?" diye düşündüklerini ve bunun üzerine bazı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bandırmalı kadınların istihdamını ve girişimciliklerini arttırmak için çalıştıklarını ve bugüne kadar çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Uz, "Kadınlara yönelik yapılan etkinliklerin haricinde sosyal sorumluluklarımız gereği destek olmamız gereken birçok konuda da faaliyetlerimiz oldu. Üniversite eğitimi alan 10 öğrenciye destek bursu verdik, çorbada tuzumuz olsun istedik, başarılı ama imkanı yetersiz olan 3 kız öğrenciyi üniversite hazırlık kursuna gönderdik, meslek edinebilsinler, ekonomik bağımsızlıkları olsun, geleceğin güçlü kadınları olsunlar istedik. Çalışmak isteyen 2 girişimci ev kadınına profesyonel mutfak ekipmanları için destek sağladık, yaptıklarını satsınlar kazanç sağlasınlar diye, ressam bir kadın girişimcimize sergi açmasında destek olduk. Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Güzellik bölümü son sınıf öğrencilerini kendi alanlarında yapılan en büyük fuara gönderdik, ufukları açılsın, kendilerini daha çok geliştirebilsinler diye, Bandırma Romanlar Derneğinin Roman bayanlar için açtığı giyim kursu için materyal desteğinde bulunduk. Bir önceki alışveriş günlerinde kendi masamızdan sattıklarımızla elde ettiğimizi geliri Marmara İlköğretim okuluna zeka oyunları seti kurmak için harcadık. Bandırma Bayan Basketbol Kulübüne yardımda bulunduk, sporun da bir meslek olarak bilinmesi ve gelişmesi için. Bandırmadaki cezaevine kitap yardımında bulunduk. Toplum Gönüllüleri Vakfına da çeşitli projelerinde madden ve manen destek olduk." diye konuştu.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da kadının elinin değdiği her şeyin güzel olduğunu belirterek girişimci kadınları kutladı. Mirza, “Ticaret odamızı ve kadınlarımızı tebrik ediyorum. Buradan elde ettikleri gelirler ile başka sosyal sorumluluk projelerine yönelecekler. Bizde eski belediye binamızı restore ederek Harun Karacan Kültür ve Sanat Merkezimizi oluşturduk. Burada kadınlarımız zumba, step, pilates yaparak spor faaliyetleri gerçekleştiriyorlar. 3 gün boyunca Bandırma Kapalı Çarşıda devam edecek “Alışveriş ve Tanıtım” günlerini ziyaret ederek kadınlarımıza destek sağlayabilirsiniz.” dedi.

Kaymakam Günhan Yazar ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de çok ciddi bir operasyon yürüttüğüne dikkati çekerek, "Dualarımız onlarla birlikte ama yapacaklarımız başka işlerimizde var. Biz de elimizden geldiği kadar üretimi arttırmalıyız. Üretim için tüketim de olmalı. Bu nedenle hem ticaret odamıza hem de kadın girişimcilerimize teşekkür ederim." dedi.

Açılış töreninin ardından protokol üyeleri masaları dolaşarak alışveriş yaptı.