BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI UYGULAMALI EKONOMİ VE SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ YAPILDI

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde 27-28 Haziran tarihlerinde Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Sosyal Bilimler Kongresi (International Conference on Empirical Economics and Social Sciences - ICEESS) yapıldı. İki gün süren kongrede 115’i İngilizce olmak üzere toplamda 461 bildiri sunuldu. Yurt dışından Endonezya, Hindistan, Kosova, Filipinler, Pakistan ve Güney Kore’den çok sayıda akademisyen katıldı.

Yurt dışından ve yurt içinden çok sayıda akademisyenin katılımlarıyla Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uygulamalı Ekonomi ve Sosyal Bilimler Kongresi’ne Bandırma Ticaret Odası ana sponsor olarak destek verdi.

Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Burak Darıcı, başta Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir olmak üzere kongrede katkısı bulunan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Darıcı, “Yaklaşık dört beş yıldır bilimsel akademik dergi işiyle uğraşıyoruz ve bu konuda tecrübe edindik. Bu alanda özverili çalışmalarımızın çok güzel geri dönüşlerini aldık. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in sağlamış olduğu destek ve güveni boşa çıkarmamak adına çok fazla çalıştık. Kongreye katılım sağlayan tüm akademisyenlere teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.’’ dedi.

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Genç bir üniversite olarak böyle güzel bir organizasyona destek vermekten, ev sahipliği yapmaktan ve siz değerli araştırmacıları bir araya getirmekten dolayı duymuş olduğum büyük mutluluğu ifade etmek istiyorum. Şu an gerçekleştirilen ve sürekli hale gelecek olan bu kongre, genç üniversitemizin desteklediği en geniş katılımlı kongreler arasına ismini şimdiden yazdırmıştır. Uygulamalı Ekonomi ve Sosyal Bilimler Kongresi’nin, farklı disiplinlerden araştırmacı ve bilim insanlarını geniş katılımcı kitlesi ile bir araya getirerek bilim dünyasına çok önemli katkılar sağlayacağı kanaatindeyim.’’ dedi.

Kongrenin açılış bölümü Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in yaptığı açılış konuşmasının ardından Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Talat Ulussever, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) İkinci Başkanı Yakup Asarkaya, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme Bölümü Öğretim Üyesi ve Energy Economics Dergisi Editörü Prof. Dr. Uğur Soytaş ve Bank of China Türkiye A.Ş. İç Kontrol ve Uyum Direktörü Ferhun Ateş’in sunumlarıyla devam etti.

2 gün sürecek kongrenin açılış bölümünün sonunda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından konuşmacılara ve kongrenin ana sponsorları Halkbank adına Halkbank Bandırma Şube Müdürü Yusuf Ekşi ile Bandırma Ticaret Odası adına Genel Sekreter Serap Özdemir’e plaket takdimi yapıldı.