BANDIRMA'NIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Bandırma’nın gündemi konular ve kentin geleceği ile ilgili olarak görüşmek ve fikir alışverişi yapmak amacıyla Bandırma Ticaret Odası tarafından yemekli bir toplantı organize edildi. Oda Restaurant’taki toplantıya AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, Bandırma İİBF Dekan Yardımcısı Sedat Azaklı ve çok sayıda oda başkanı ile parti ilçe başkanları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı yaptı. Toplantının, Bandırma’nın gündemi hakkında karşılıklı düşünce alışverişini gerçekleştirmek için düzenlendiğini vurgulayan Kılkışlı, “Son günlerde Bandırma’nın gündemi çok yoğun ve çok büyük gelişmeler sergiliyor. Öncelikli olarak Bandırma 17 Eylül Üniversitesi sevincini yaşadığımı belirtmek isterim. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor. Bandırma başta olmak üzere ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu konu hakkında oda seçimlerimizden beri sürekli çalıştık ve girişimlerde bulunduk, varılan bu başarılı sonuçtan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

- Çok kimlikli kent olma yolunda gelişiyoruz

Uzun süredir üzerinde tartıştıkları diğer konunun 1/100.000’lik çevre planları olduğunu anımsatan Kılkışlı “Bu plana göre Bandırma’da büyük bir endüstri bölgesi oluşacak. Bunun için şehrimizin vizyonunu belirlememiz gerektiğini düşünüyorum. Bandırma çok kimlikli bir kent olma yolunda gelişiyor. Şehrimiz coğrafi konumu itibariyle sanayi yatımlarının her zaman gözde merkezlerinden biri olarak anılıyordu. Çevre planı ile birlikte bu özelliği daha da artacak. Üniversitenin kurulması ve eğitim vadisi projesi de Bandırma’nın kimliğini zenginleştirecek. Sanayi ve eğitim merkezi olması sebebiyle artacak nüfus düşünüldüğünde sosyal ve kültürel zenginliğin de şehrimize kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Kamu hizmet binalarının da artan yoğunluğa cevap verir nitelikte ve ileriye dönük bir yapıya sahip olmaları gerekiyor. Belediye yeni hizmet binasına taşındı, tapu müdürlüğü yeni yerine taşındı, SGK hizmet merkezi inşallah taşınacak. Bunlar artan nüfusla birlikte olması gereken şeyler. Ancak Bandırma Adliye binası da çok yetersiz durumda ve bunun gibi birçok kurumun da aynı durumda olduğunu tahmin ediyorum. Bu gelişen yapıya ayak uyduracak bir zemin hazırlamamız gerekiyor. Bu bir kişinin ya da bir kurumun üstleneceği ya da başarabileceği bir konu değildir. Bunun için eksikleri gören de olmalı, fikir sunan da olmalı, üst makamlara ileten de olmalı, uygulayan da olmalı. Herkes üstüne düşen görevi bilmeli, sorumluluk almalıdır” dedi.

-Sorunları ve çözüm önerilerini tartışıyoruz

Bandırma Ticaret Odası olarak üyelerden ve halktan gelen talepleri dinlediklerinin altını çizen Kılkışlı “Çözüm üretmeye çalışıyoruz, ilgili makamlara iletiyoruz, ortak platformlar yaratıp fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Bu akşam gündemdeki konular hakkında başta vekillerimiz olmak üzere, ilgili kurum temsilcilerimiz ve oda başkanlarımızın bizleri ve kamuoyunu aydınlatacak bilgiler vereceklerini düşünüyor. Birbirimizden alacağımız her bilginin bu platformda zenginleşerek fayda sağlar duruma gelmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ardından söz verilen Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma’ya, 17 Eylül Üniversitesi kurulması kararı alınmasını sağlayan milletvekili Cemal Öztaylan başta olmak üzere diğer Balıkesir Milletvekillerine teşekkür etti. Bandırma’ya, son dönemlerde getirilmesine çalışılan hizmet ve yatırımlar hakkında da bilgiler veren Mirza, Bandırma’nın, geleceğin parlayan yıldızı olacağına inandığını belirtirken, Bandırma’nın il olma konusuna da değindi. Mirza, “Bandırma olarak il olma sevdasından vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Ardından kürsüye gelen AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, Bandırma’da açılmasına karar verilen 17 Eylül Üniversitesi hakkında açıklamalarda bulundu. Öztaylan, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin isminin Ömer Seyfettin Fakültesi’ne dönüştürülmesi için önerge vereceğini belirtti. Öztaylan, Bandırma’ya önemli hizmetler kazandırdığını öne sürerken, “Artık yeni bir seçim dönemine giriyoruz. 7 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçiminde partimin milletvekilliği aday listesinde yer almayacağım. Hepinizden helallik istiyorum” dedi. Öztaylan, Bandırmaspor ve Banvitspor’un başarılarını da kutladı.

Ardından kürsüye davet edilen Kaymakam Ali Mantı, “Bandırma’ya yakışır bu beraberliğin sürmesini diliyorum” dedi. Mantı, Öztaylan’a, hizmetleri nedeniyle teşekkür ederken, altı yıldır görev yaptığı Bandırma’dan bu yıl ayrılacağını vurguladı.