BANDIRMA’DA MESLEK EDİNDİRME VE İŞE YERLEŞTİRME SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi kapsamında Bandırma Ticaret Odası bünyesinde, Bandırma’daki meslek oda başkanlarına yönelik UMEM Beceri’10 projesi tanıtım programı düzenlendi.

Bandırma UMEM Beceri’10 Kurs Yönetimi tarafından Bandırma’da tüm firmaların projeyi tanımaları ve projeden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla ilki meslek lisesi müdürleri ile yapılan toplantının ikincisi projenin diğer önemli ayağı olan esnaf ve meslek odalarının başkan ve yöneticileriyle yapıldı. Bandırma Ticaret Odası Genel Sekreteri Serap Özdemir, İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Müdürü Emrullah Narin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ersin Öztay, Bandırma Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ertunç İşbay ve Bandırma Mes. Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Börtlü’den oluşan Umem Kurs Yönetimi projenin tüm ayrıntılarını ve firmalar açısından avantajlarını ayrıntılı bir şekilde oda temsilcilerine aktardılar.

Bandırma Ticaret Odası Genel Sekreteri Serap Özdemir yaptığı açılış konuşmasında; “İstihdam sorunun altında yatan en önemli nedenlerden biri de mesleksizliktir. Türkiye’de vasıfsız işgücü fazlalığı olduğu görülmekte diğer yandan firmalar da kaliteli eleman bulma sıkıntısı çekmektedir. Bu kapsamda işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi” başlatılmıştır. Bu projede biz meslek odalarına düşen en önemli görev, üyelerimiz olan firmalara projeyi çok iyi tanıtmak ve firmaların eleman taleplerini toplamak. Bu konuda işbirliği içinde çalışmamız gerekiyor.” dedi.

İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Müdürü Emrullah Narin konuşmasında; kursların meslek liselerinde açılabileceği gibi, firmaların talepleri doğrultusunda firma bünyesinde de yapılabileceğini söyledi. Narin, ”Kursların okulda ya da firmada açılması durumunda önemli olan ciddiyetle ve en iyi sonucu verecek şekilde yapılmasıdır” dedi. Narin, UMEM Beceri’10 Projesi sanayi, hizmet ve tarım sektörlerini kapmakta ve bir çalışanı olan bir işletme bile bu projeden yararlanabilmektedir dedi.

Projenin ayrıntıları için yapılan slayt ile detayların aktarılmasının ardından gelen sorular cevaplandırıldı ve talepler doğrultusunda meslek odalarının üyelerine de sunumların yapılması kararlaştırıldı.