ÜRETEN ŞEHİRLER KARBON AYAK İZİ DANIŞMANLIĞI TEMATİK TEKNİK DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME PANELİ DAVETİ HK.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, 8 Mayıs 2023 tarihinde Üreten Şehirler Karbon Ayak İzi Danışmanlığı Tematik Teknik Destek Programını ilan etmiştir. Program, Balıkesir ilinde gıda, gıda sektörüne yönelik makine ekipman ve ambalaj üretimi yapan işletmeler ile yenilenebilir enerji, metalürji ve malzeme teknolojileri ile savunma sanayine yönelik üretim yapan makine-ekipman imalatı sektörlerinde yer alan ve ihracat yapan işletmelerin; detaylı temiz üretim etüdü, belirlenen ürün ve süreçler için karbon ayak izinin detaylı analizi, süreç iyileştirme faaliyetleri, emisyon azaltım stratejilerini içeren ve emisyon azaltım
yatırımlarına yönelik rapor hazırlanması üzerine kurgulanmıştır.

Programda işletmelere verilecek danışmanlık süreci için GMKA ile TÜBİTAK MAM arasında protokol imzalanmış olup yalın üretim süreçlerinde Bursa Model Fabrika ile işbirliği yapılmıştır. Programa yönelik detaylı bilginin yanı sıra TÜBİTAK MAM tarafından temiz üretim, Bursa Model Fabrika tarafından yalın dönüşüm ile ilgili bilgilerin aktarılacağı bilgilendirme paneli 15 Ağustos 2023 tarihinde saat 14:00’te Balıkesir Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek olup https://www.gmka.gov.tr/katilim-formu linki üzerinden panele katılım için kaydolabilirsiniz.