Search in site

UZAKDOĞU TÜRK İŞ ADAMLARINI BEKLİYOR

014 yılında 39.su düzenlenecek Foodex Japan Fuarı, gıda ihtiyacının sadece %40'ını kendisi karşılayabilen ve bu nedenle yılda yaklaşık 60 milyar $ tutarında gıda ithalatı yapan 130 milyon nüfuslu Japonya'da düzenlenmekle birlikte, bölge ülkeleri gıda pazarına da hitap eden bir özellik taşımaktadır. 2012 yılında fuara 67 ülkeden 2544 firma katılmış ve 70. 000 kişi tarafından fuar alanı ziyaret edilmiştir.

Tarım ürünleri, Et ürünleri, Süt ürünleri, Yumurta ürünleri, Deniz ürünleri, Hazır gıdalar, Fırın ürünleri, Noodles & Pasta, Şekerleme ve Tatlılar, Sağlık odaklı gıda, Organik & Doğal gıda, Alkollü içecek (şarap, bira, vb), Meşrubat, Çay ve Kahve ve daha birçok gıda ürünü ilgili fuarda stantlarda yerini alacaktır.

Türkiye milli katılım organizasyonunda Japonya’nın Chiba kendinde gerçekleşecek fuar için Güney Marmara Kalkınma Ajansı 36 m2 yer almış bulunmaktadır. Stanttan ücretsiz olarak yararlanmak isteyen üyelerimizin 06.01.2013 tarihine kadar www.gmka.org.tr/fua.rar linkinde bulunan formun bilgisayar ortamında doldurarak ecaliskan@gmka.org.tr adresine göndermesi gerekmektedir.

uar üyelerden yeterli sayıda katılımın gerçekleşmesi durumunda %50 devlet desteği kapsamında olup, KOSGEB’e kayıtlı üyelerimiz 2000 TL üst sınıra kadar yaptıkları seyahat ve konaklama giderlerinin %50 sini ilgili kurumdan geri alabilecektir. Teşvik takip işlemleri Bandırma Ticaret Odası tarafından yürütülecektir. Ayrıca fuar T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği fuarlar kapsamında yer almaktadır. Bu destekleme ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.ekonomi.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir. İlgilenen üyelerimizin Odamız ile iletişime geçmesi rica olunur.

WhatsApp Canlı Destek