Search in site

TÜRK-ALMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI ODAMIZIN KONUĞU OLDU

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rolf A. Königs, Başkan Vekili Engin Koyuncu ile Yönetim Kurulu Üyeleri odamızın konuğu oldular. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Mevlüt Solmaz, Meclis Başkanımız Bahadır Çenberci ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin ev sahipliğinde öncelikle Bandırma Organize Sanayi Bölgesinde bir dizi incelemelerde bulunan heyet, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Onur Yüce’den bölge ile ilgili genel bilgi aldılar.

İlk önce Same Deutz-Fahr Traktör fabrikasını gezen ve Fabrika Müdürü Hamdi Erdoğan’dan bilgi alan ekibe daha sonra Gesbey Fabrika Müdürü Bülent Şentürk Gesbey Enerji Türbini Kule Üretim Sanayi’ni gezdirerek fabrika ve işleyiş hakkında aktarımlarda bulundu.

Bandırma OSB’de kısa bir konuşma yapan Başkan Königs, sahibi olduğu Aunde Group’un aralarında Türkiye’nin bulunduğu 27 ülkede 89 şirketinin bulunduğunu ve bu şirketlerde toplam 13 bin kişinin çalıştığını dile getirerek “Türkiye’de 25 yıldan beri varız. Aunde Group olarak Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynakları konusunda yatırım yapmak istiyoruz. Güney Marmara da yatırım yapmayı planladığımız yerleşim yerlerinden biridir” dedi. Königs, Alman iş adamları olarak Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini desteklediklerini, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olmasının Türkiye’den çok Avrupa’ya fayda sağlayacağını söyledi.

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinin ardından Oda Restaurantta verilen öğle yemeğinde söz alan Başkan Yardımcısımız Mevlüt Solmaz, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası heyetini üyelerimize tanıtarak, sektörleri hakkında kısa bilgiler verdi.

Başkan Rolf A. Königs yemekte yaptığı konuşmada “Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için kurulduğunu, bu gün itibariyle 400’den fazla üyelerinin bulunduğunu söyledi. Türkiye’de 6 bin Alman sermayeli şirketin bulunduğunu dile getiren Königs, 2013 yılında Türkiye’nin Almanya’ya 14 milyar avroluk ihracat yaparken 28 milyar avroya yakın ithalat yaptığını anımsattı. Bu aradaki açığın kapatılabilmesi için Türk sanayicilerinin katma değer yaratacak yatırımlar yapması gerektiğinin altını çizen Königs “Bu açığın kapatılması için gerek Türk şirketleri gerekse Türkiye’de faaliyet gösteren Alman şirketleri üretime katkı sağlayacak ar-ge çalışmaları yapmalı ve bu yönde yapılan çalışmalara destek vermeleri gerekmektedir. Dışarıdan getirilen bir ürünün Türkiye’de yapılan montajlarıyla bu açığın kapanması mümkün değildir. Bunun için katma değer üretecek yatırımlar konusunda ar-ge çalışmaları yapılması kaçınılmazdır” dedi.

Aynı zamanda Bundesliga takımlarından Borussia Mönchengladbach’ında kulüp başkanı olduğunu dile getiren Königs “Ülkemizde futbol oynayan Türk futbolcuların performanslarından memnunuz. Türk futbolcular iyi oynayıp güzel goller atıyorlar. Kulüp olarak bizlerde takımızda yetenekli Türk oyuncuları barındırmak istiyoruz. Şampiyonlar liginde karşılaştığımız Fenerbahçe ile tekrar karşılaşmak istiyoruz. Bandırmaspor’a da 2. lig yolunda başarılar dileriz” şeklinde konuştu.

WhatsApp Canlı Destek