Search in site

TOBB 70. MALİ GENEL KURULU YAPILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 70. Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (ETÜ) gerçekleştirilen TOBB 70. Genel Kurulu’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, bakanlar, delegeler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı, Meclis Başkanı Bahadır Çenberci, Yönetim Kurulu Üyesi Özden Zeki Sever ve Delegelerimiz Özbek Birav, Nazmi Bulut ve Hüseyin Bozkuş Genel Kurul’da hazır bulundular.

Soma’da yaşanan felaket için yapılan saygı duruşuyla başlayan Genel Kurul’da konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, özel sektörün gelecekten umutlu olduğunu ifade ederken, yeni bir büyüme modeli ve yeni yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu söyledi.​

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Genel Kurul konuşmasına Soma’da yaşanan felaket nedeniyle duyduğu acıyı ifade ederek başladı. Soma’da hayatını kaybeden işçilerin aileleri için başlattıkları yardım kampanyasını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bütün iş dünyasını bir kez daha destek olmaya çağırdı.

Geride bıraktığımız 2013 yılına bakıldığında özel sektör olarak, gelecek için umut veren bir tablo gördüklerini belirten Hisarcıklıoğlu,”Hayalleri hep birlikte gerçek yapacağız” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada toplantının Türkiye'ye ve ekonomiye hayırlı olmasını dileyerek ve Türk ekonomisine verilen katkılardan dolayı teşekkür ederek başladı. 

Konuşmasının başında Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi için Allah'tan rahmet ve ailelerine, millete başsağlığı dileyen Erdoğan, TOBB'a Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu ve ekibinin Soma ziyareti ve başlatılan yardım kampanyasından dolayı şükranlarını ifade etti. Başbakan Erdoğan, Türkiye genelindeki tüm oda, borsa ve birliklere, reel sektörün tüm temsilcilerine, işverenlere, sanayicilere ve esnafa Soma'ya verilen maddi ve manevi destek nedeniyle teşekkür etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı bağımsız ve tarafsız olmalı. Cumhurbaşkanı devletin bütün kurumlarını uyum içinde çalıştırmalı. Cumhurbaşkanı halkın adamı olmalı. Cumhurbaşkanı böyle olacak, biz böyle istiyoruz. Yanlış bir tartışmayı yapıyoruz. 'Ali mi olsun cumhurbaşkanı Veli mi olsun'. Niye onları tartışıyoruz? Önce Cumhurbaşkanının niteliklerini tartışmalıyız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise, bir ülkede güven ve istikrar olduktan sonra geriye kalan her şeyin kolaylaştığını belirterek, "Güven olmayınca halk alışveriş yapmaz, bankalar kredi vermez" dedi. Türkiye'nin son 12 yılda büyük bir dönüşüm yaşadığını anlatan Babacan, 2002 yılındaki Türkiye ile bugünkü Türkiye'nin birbirinden tamamen farklı olduğunu söyledi. Anılan dönemde ülkede ciddi refah artışının yaşandığını ifade eden Babacan, gelir dağılımının düzeltilmesi ve yoksullukla mücadele konusunda da önemli adımlar attıklarını dile getirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da, popülizmi asla siyaset tarzı olarak benimsemediklerini belirterek, "Milletin kaynağına baktık. Önceliklerimizi ona göre belirledik, ona göre paylaştık" dedi.

Konuşmaların ardından, komisyonların 1 Ocak-31 Aralık 2013 bütçe dönemi harcamaları ve kesin hesapları ile 1 Ocak-31 Aralık 2015 dönemi bütçe teklifleri onaylandı.

WhatsApp Canlı Destek