Search in site

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TEŞVİKLERİ VE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Bandırma Ticaret Odası konferans salonunda SGK teşvikleri ve istihdam seferberliği üzerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bandırma Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Bayram Öztürk ve Bandırma İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Emrullah Narin’in sunumlarıyla düzenlenen toplantıya Bandırma Ticaret Odası üyeleri ile muhasebecilerin ilgisi büyüktü.

Bandırma Sosyal Güvenlik Kurum Müdürü Bayram Öztürk yaptığı sunumda, sigorta prim teşvikleri, yurtdışına gönderilen sigortalılar için uygulanacak sigorta prim teşvikleri, yatırım teşvikleri, genç ve kadın istihdamı ile mesleki belgesi olan sigortalı istihdamı halindeki teşvikler, engelli sigortalı istihdamında işveren hissesi sigorta prim desteği, işsizlik ödeneği alanları işe alan işverenlere uygulanan teşvik,  asgari ücret desteği, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin desteklenmesi konularına ayrıntılı olarak değinerek katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bayram Öztürk’ün sunumunun ardından sözü alan İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Müdürü Emrullah Narin, iş arayanların istihdam edilmelerini ve işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünün temin edilmesi, işsizlere mesleki eğitim verilmesiyle meslek edinmeleri, mesleki yeterlilik belgesi olmayanlara yönelik kurs düzenlemesi, işverenlerin stajyer ihtiyaçlarının karşılanması, işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücü temin edilmesi gibi amaçlarla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanarak hayata geçirilen mesleki eğitim ve istihdam seferberliği hakkında katılımcılara bilgi verdi. Bu seferberlik ile mesleki eğitim kurslarına katılan işsizlere İŞKUR tarafından günlük zaruri gider ödeneceği, iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri yatırılacağı, işbaşı eğitim programlarına katılanlara aylık net asgari ücret düzeyinde İŞKUR tarafından ödeme yapılacağı, iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerinin ödeneceği, Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavına gireceklerin sınavda başarılı olmaları durumunda belge masraflarının tamamını ve sınav ücretinin brüt asgari ücretin yarısı kadarının İŞKUR tarafından ödeneceği, mesleki eğitim almış birini işe alan işverenin 54 ay süre ile işveren sigorta priminin İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacağı, işbaşı eğitim programlarından 18-29 yaş arasındaki katılımcıyı işe alan işverenin sigorta primleri 30-42 ay süre ile İŞKUR tarafından ödeneceği bilgilerini verdi.

WhatsApp Canlı Destek