Search in site

PROF. DR. EMRE ALKİN İLE KÜRESEL EKONOMİNİN GELECEĞİ KONUŞULDU

Bandırma Ticaret Odası Konferans Salonunda, Prof. Dr. Emre Alkin’in konuşmacı olarak katıldığı “Küresel Ekonominin Geleceği” konulu konferans yoğun ilgi ile gerçekleşti.

Aynı zamanda Topkapı Üniversitesi Rektörü ve Dünya Gazetesi Ekonomi yazarı Alkin, iş dünyasına seslendiği konuşmasında; Enflasyon-Resesyon Gelişmeleri ve Dünya Ticaretine Yansımaları, Tedarik Zincirlerindeki Mecburi Yapılanmalar, İslam Dünyası ve Batı Arasındaki Gerginliğin Artması, Sürekli Artan Nüfus, Bozulan Çevre Şartları, Afetler, Sürekli artan Borç ve Kuvvetli Paraların İkame Edilmesi Çabaları hakkında bilgi verirken, 2023 yılında bizi bekleyen önemli riskler konularında da açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına devam eden ekonomi profesörü Alkin, “Şahsi masraflarınızı ya da işinizle alakası olmayan harcamalarınızı firmaya fatura etmeyin, hem etik olarak yanlış hem de ekonomik olarak zararlı bir davranıştır.  Harcamalarınızı önceliklendirin, ayakta kalmanızı sağlayacak faaliyetler için kaynaklarınızı kullanın. Eğer mevcut kapasiteyi tam olarak kullanamıyorsanız ilave kapasite için yatırıma kalkışmayın. Borç-alacak ilişkilerinde uykunuzu kaçıracak adımlar atmayın. Maliyetiniz döviz, geliriniz TL ise riskli davranmayın. Ödeme ve borç gerçeğine uygun şekilde döviz kurlarının geri çekildiği her anı değerlendirin. Tahsilat imkanlarınızı artırın, alacakları yaşlandırmayın, tahsilatı kolaylaştırmak için yeni metotlar geliştirin. Malın tedariği malın fiyatından daha önemli, bu konuyu ciddiye alın ve kaderinizi başkalarının eline bırakmayın.” tavsiyelerinde bulundu.

Soruların cevaplanması ile son bulan konferansta Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz ve Meclis Başkanı Funda Seçil Dedeoğlu, Prof. Dr. Emre Alkin’e günün anısına hediyelerini takdim etti.

WhatsApp Canlı Destek