Search in site

KARİYER PAYLAŞIMLARI 1 - BANDIRMA TİCARET ODASI KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE KARİYER PAYLAŞIMI YAPTI

Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu ve Bandırma Kız Meslek Lisesi’nin işbirliğinde yapılan “Kariyer Paylaşımları” konferansının ilk oturumu bugün Odamız Konferans Salonunda yapıldı.

Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konaklama ve seyahat hizmetleri ile yiyecek içecek hizmetleri bölümlerinin öğrencilerine yönelik Zuhal Ercan moderatörlüğünde Organizasyon İşletmecisi Jülide Gülmezgil, Seyahat Acente İşletmecisi Nimet Bekdemir ve Otel Büro Müdürü Merve Büyükipçi tarafından kariyer paylaşımlarına dair sunum yapıldı.

Moderatör Zuhal Ercan yaptığı açılış konuşmasında; “Önemli olan hayal etmek, istemek. Ne yapmak istediğinizi iyi bilmeniz, doğru hayaller kurmanız önemli. Çok istediğiniz zaman bir şekilde hayallerinize ulaşırsınız” dedi.

Konuşmacılardan ilk sözü alan Jülide Gülmezgil; “okuduğum bölüm farklı, çalışıp emekli olduğum bölüm çok farklıydı. Ama şuan zevk aldığım, hayal ettiğim işi yapıyorum. Önemli olan sevdiğiniz mesleği yapıyor olmanız. Severek yapılan işlerde sorunlar daha kolay çözülüyor.” Dedi.

Seyahat Acente İşletmecisi Nimet Bekdemir; “yıllarca amatörce, zevk ve arkadaşlarım için yaptığım tur organizasyonlarında amatörlüğün bir yerden sonra yetmediğini gördüğüm an işletmemi kurmaya karar verdim, artık işimi profesyonelce yapıyor olmaktan çok mutluyum.” dedi ve Türkiye’nin turizm açısından daha çok fazla tanıtılmaya ihtiyacının olduğu ve turizm bölümünde okuyan öğrencilerin önlerinin çok açık olduğunu belirtti.

Otel Büro Müdürü Merve Büyükipçi de otel hizmetleri, yiyecek içecek imalat ve sunum aşamaları ile doğru yerde staj yapmanın öneminden bahsetti.

Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Canset Sevim öğrencilere; “öncelikle siz kendi farkınıza varın, sizler önemlisiniz. Bir işletmeye bir mühendis yeter belki ama birçok ara eleman gerekli olur. Sizler bizim hayatımızı kurtaracak kişilersiniz, yediğimiz yemekten, kullandığımız makinelere kadar her şey sizlerin elinden çıkacak. Bu sebeple iş için başvuruda bulunduğunuz zaman da kendi değerinizi bilerek, elinizde olan mesleğin farkında olarak gidin.” dedi.

Öğrencilerin soruları ve onlarla yapılan karşılıklı diyalogların ardından konuşmacılara sertifikaları verilerek ilk gün oturumuna son verildi.

Yarın saat 15.00’de yapılacak 2. Oturumda cilt bakımı ve güzellik, çocuk gelişimi ve rehabilitasyon bölümleri için Banu Akışık, Sevcan Balan ve Güler Hazar Kaytan konuşmacı olacaklar.

WhatsApp Canlı Destek