Search in site

İNSAN KAYNAKLARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİ

Bandırma Ticaret Odası yönetimi tarafından yapılan üye ziyaretleri sırasında dile getirilen sıkıntılardan biri olan ara eleman ve yetişmiş kalifiye eleman eksikliği konusunda çözüm üretebilmek ve bölgedeki istihdam konusunu görüşmek üzere firmaların konuyla ilgili insan kaynakları yetkilileri ve İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Temsilcisinin katılımlarıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda sektörlere göre firmaların en çok hangi alanda eleman eksikliği olduğu, hangi alanlarda personel eğitimlerinin düzenlenmesi gerektiği ve işgücü ihtiyacının ne şekilde giderilebileceği hususlarında görüş alışverişi yapılarak İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Yetkilisi Cihat Özel’den iş başvuruları, iş ilanları, iş başı eğitim konularında bilgi alındı.

Uzun vadede çözüm olabilecek bir uygulama olarak ortaokul öğrencileri ve ailelerine mesleki eğitimi özendirmek ve önemini vurgulamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmesi, meslek lisesi öğrencilerinin işe yerleştirilmeleri ve mesleki eğitim veren kurumlarla iş birliği yapılarak yeni işgücü kazanımı konusunda çalışmaların yapılmasına karar verildi.

WhatsApp Canlı Destek