Search in site

ÇELİK KAYNAKÇISI DALINDA MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI YAPILDI

     Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde 01.01.2017 tarihinden sonra “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmadan personel çalıştıran firmalara hem cezai müeyyide uygulanmaya başlayacak hem de firmalara ihaleye girememe kısıtlılığı getirilecektir. Bandırma’daki firmaların taleplerinin karşılanabilmesi için Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş ve TOBB tarafından kurulan MEYBEM (Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş.) işbirliğinde Bandırma Ticaret Odası tarafından sınavlar düzenlenmeye başlanmıştır.


     TOBB tarafından kurulan MEYBEM A.Ş. ve Bandırma Ticaret Odası işbirliği ile gerçekleştirilen ilk sınav “Çelik Kaynakçı” mesleğine yönelik olarak 24 Aralık 2016 tarihinde Bandırma Ticaret Odası üyesi Kayaoğlu Makine Ltd. Şti.’nin 11 çalışanı için gerçekleşti.

     Firmanın kendi çalışma sahasında teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilen sınav sonucunda başarılı olan ustalar, "MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi" almaya hak kazanacak ve ödediği ücretlerin tamamını İşsizlik Sigortası Fonu'ndan geri alacak. Başarılı olamayan adaylar ise, başarısız olduğu birimin sınavına 2 kez daha girme hakkına sahip olacak.
     Sınavlarda başarılı olanların 2017 Aralık ayı sonuna kadar belge masrafı ile sınav ücreti, 2018 Ocak ayından 2019 Aralık ayına kadar ise belge masrafı ile sınav ücretinin yarısı işsizlik sigortası fonundan karşılanacak olup, belgesiz çalışan her işçi için işverene 500 TL idari para cezası kesilecektir.

 

WhatsApp Canlı Destek