Search in site

BANDIRMA TİCARET ODASI VE BORSASI MÜŞTEREK ÖDÜL TÖRENİMİZ GERÇEKLEŞTİ

Bandırma Ticaret Odası ve Bandırma Ticaret Borsası tarafından müşterek ödül töreni düzenlendi. Törende yüksek düzeyde gelir ve kurumlar vergisi ödeyen ve yüksek düzeyde ihracat yapan Bandırma Ticaret Odası üyeleri ile borsa tescilinde üstün başarı gösteren Bandırma Ticaret Borsası üyelerine ödülleri takdim edildi.

Düzenlenen ödül törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm ve Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Eski Milletvekilleri Sedat Pekel ve Cemal Öztaylan, Oda ve Borsanın Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile kurum ve kuruluşların amirleri, çevre oda ve borsaların başkanları, meslek oda başkanları ve çok sayıda oda borsa üyesi katıldı.

Ödül alanları kutlayan Hisarcıklıoğlu, “Sizler bu ülkenin kalkınmasına, zenginleşmesine ve istihdamın artmasına katkı sağlıyorsunuz. Bandırma’nın gücü ve zenginliği buradaki birlik ve beraberlikten geliyor. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Bunu unutmayalım” dedi.

Bandırma ve Balıkesir’in Türkiye’nin en şanslı bölgelerinden olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Bandırma’nın il olmayı hak ettiğini açıkladı. Bandırma’nın en gelişmiş il ve ilçeler arasında 23’üncü sırada bulunduğu bilgisini paylaşan TOBB Başkanı, “4 ilçemizde üniversitemiz var. Onlardan birisi de Bandırma. Bu gurur verici bir olay” dedi. Hisarcıklıoğlu, basketbolda Türkiye Kupası’nı kazanan Banvit’in de kentin adının duyulmasında önemli katkı sağladığını bildirdi.

Bandırma Ticaret Odası ve Borsası'nın da buranın tüccarını en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Hisarcıklıoğlu iki başkanına da teşekkür etti. Bandırma'da Oda ve Borsa'nın akreditasyon alarak 5 yıldızlı hale geldiğinden söz eden Hisarcıklıoğlu, hem Oda'nın hem Borsa'nın başarılı çalışmalarla çok önemli hizmetlere imza attıklarını anlattı.

Törende konuşan Odamız Meclis Başkanı Bahadır Çenberci’nin açılış konuşması;

Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekillerimiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Çok Değerli Başkanı, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Sayın Rektörüm, Çok Değerli Belediye Başkanım, Kıymetli Kurum Müdürlerimiz, Oda ve Borsalarımızın Başkanları, İş Dünyamızın Kıymetli Temsilcileri, Değerli Basın Mensupları, Geleneksel Ödül Törenimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sizleri şahsım ve Bandırma Ticaret Odası adına saygıyla selamlıyorum.

Konuşmama başlarken öncelikle, ödedikleri vergiyle, ülkemize kazandırdıkları dövizle bizleri gururlandıran üyelerimize şükran ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Bu gün Bandırma iş dünyasının günüdür. Bu tören Bandırma’yı bugünlere getiren Bandırma’lı tüccarın, turizmcinin, sanayicinin, üreticinin ve esnafın günüdür. Yıllardır Türkiye’ye en çok vergi ve döviz kazandıran birkaç ilçeden biri olan Bandırma’mızın kazandırdığı oranda payına düşen yatırımı almasını diliyorum.

Kıymetli Misafirler,

Bütün yoğunluğuna rağmen gelip bizleri onurlandırmış olmalarından dolayı Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Ayrıca Sayın Valimize, milletvekillerimize ve tüm yöneticilerimize de her zaman bizimle birlikte oldukları, her çalışmamıza destek verdikleri için teşekkür ediyorum.

Zor bir yılı geride bıraktık. PKK ve IŞID terör örgütleriyle devam eden terör olaylarımıza ek olarak 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimiyle FETÖ terör örgütünün de milletimizin birlik ve beraberliğine, demokrasimize karşı alçak saldırı girişimini yaşadık. Bu darbe girişimi karşısında Türkiye, bir bütün olarak kendisine yakışanı yaptı. Demokrasimiz olgunluk imtihanını başarıyla geçti. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların karşısına dikileceğimizi bir kez daha belirtiyor, başta Ulu Önder Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyor, ülkemizin birlik ve beraberliği yolunda hayatını kaybetmiş şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum.

Değerli Konuklar,

Uluslararası koşulların kötüleştiği ve ülke içinde de ciddi sorunlar yaşadığımız bu dönemde ekonomide de artık olağanüstü önlemler alma zamanıdır. Dünyada yaşanan terör olayları, ülkeler arasında yaşanan siyasi gerilimler doğal olarak ülkemiz ekonomisini olumsuz yönde etkilemektedir. Ekonomideki olumsuz havayı engellemek için öncelikle işverenlere yönelik başlatılan kredi ve faiz destekleri ile sigorta ve vergi konusundaki teşvik paketlerinin olumlu geri dönüşümlerini en kısa zamanda görmeyi ümit ediyorum. Bunun yanı sıra istihdamın arttırılması ve nitelikli iş gücü kazanmaya yönelik başlatılan mesleki eğitim ve istihdam seferberliğine katkı sağlayan tüm kamu ve özel sektör temsilcilerimize teşekkür ediyor, birlikte karalılıkla hareket ederek tüm zorlukların üstesinden gelebileceğimize inanıyorum.

Hükümetimizin olağanüstü şartlar içinde açıklamış olduğu reform niteliğindeki paketleri memnuniyetle karşıladığımızı belirtirken akaryakıt ve elektrik dağıtım bedellerinin işletme maliyetlerinde üyelerimiz üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu ve bu konuda da üyelerimizin destek beklediğini dile getirmek isterim.

İş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi ve iş dünyasının yükünün hafifletilmesi yönündeki kararlar umut veriyor. Hükümetimiz tarafından uygulamaya konulan reformların sürdürülebilirliği çok önemli. Türkiye ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyümesi, büyümenin ihracatla sağlanması, büyümenin sadece tüketimden değil, üretimden de kaynaklanması büyük önem taşıyor.

Tabi ki ülkemizde yaşanan tüm gelişmelerden Bölgemiz ve Bandırma da doğrudan etkileniyor. Bandırma’nın ihracat açısından güçlü bir potansiyeli bulunmaktadır. Bu potansiyelinin değerlendirilebilmesi için katma değeri yüksek ve teknoloji yoğun ürün/hizmet ihracatının arttırılması gerekmektedir. Rekabet gücümüzün Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma yoluyla arttırılması gerekmektedir. Mevcut pazarlara yönelik daha kaliteli ürün satışı hedeflenmeli ve yeni pazarlara yönelik ihracat seferberliği başlatılmalıdır. Bu konuda Oda olarak üyelerimizi ihracat yapma konusunda cesaretlendirebilmek amacıyla birçok ülkeye fuar ve iş gezisi organizasyonu düzenleyip iş görüşmesi olanakları sunma çabalarımız devam ediyor.

Bilim ve teknoloji alanında gerçekleşecek her yatırım, kentimizde refahı arttıracak ve çarpan etkisiyle kentimizin büyümesini sağlayacaktır. Bölgemiz etrafında gerçekleşen otoyol çalışmalarıyla sanayi merkezleriyle olan ulaşımın kolaylaşması, yeni sanayi bölgesi ve liman çalışmaları gibi birçok dev proje ile birlikte Bandırma, Türkiye ekonomisine daha fazla katkı koyacaktır.

Bandırma çok kimlikli bir şehir. Ticaret, sanayi, tarih, eğitim ve spor gibi değerleriyle bir bütün. Ticaret ve sanayinin başarısını bugün burada kutluyoruz, Daskyleion ve Kyzikos kazılarıyla tarihi yaşıyor, Bandırma 17 Eylül Üniversitesiyle bir eğitim şehri olma yolunda ilerliyoruz. Bu yıl Türkiye 1. Liginde oynayan Bandırmaspor’un ve Türkiye Kupasını kazanan Banvit Basketbol Kulübü’nün başarılarıyla gurur duyuyor, Bandırma’nın marka değerine katkıları için teşekkürlerimi sunuyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.

 

Değerli Misafirler,

Bandırma Ticaret Odası’nda göreve geldiğimiz günden bu güne hizmet kalitemizi yükseltmek ve Odamızın vizyonunu geliştirmek için çalıştık. En iyi hizmeti en doğru şekilde verebilmek, Üyelerimize, Bandırma ve yöresine yeni hizmetler, yeni yatırımlar sunabilmek için birlikte çalıştığımız başta Yönetim Kurulu Üyeleri olmak üzere tüm meclis üyesi ve meslek komite üyesi arkadaşlarım ile oda personelimize göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkürlerimi sunuyorum.

Ödül alan bütün üyelerimizi bir kez daha bütün kalbimle kutluyor,   törenimize katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize sonsuz teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı’nın konuşması;

Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekillerimiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Çok Değerli Başkanı, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Sayın Rektörüm, Değerli Belediye Başkanım, Kıymetli Kurum Müdürlerimiz, Oda ve Borsalarımızın Başkanları, İş Dünyamızın Kıymetli Temsilcileri,   Değerli Basın Mensupları, Sizleri şahsım ve Bandırma Ticaret Odası adına saygıyla selamlıyorum.

Değer üreten, ülkemizin istikbali için var gücüyle çalışan girişimcilerimizin başarısını kutlamak için gerçekleştirdiğimiz ödül törenimize hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Değerli misafirler,

Geride bıraktığımız 2016 yılı ulusal ve uluslararası arenada çok önemli olayların yaşandığı bir yıl oldu. Özellikle 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi, hain FETÖ terör örgütünün milletimizin refahını ve ülkemizin istikbalini hedef aldığı bir gün olarak hafızalarımıza yerleşti. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur.

Diğer taraftan ülkemizin yıllardır kanayan yarası terör örgütleri PKK ve IŞİD’in yapmış olduğu hain saldırılarda yüzlerce vatandaşımız, askerimiz ve polisimiz şehit düştü. Ülkemize karşı yapılan tüm saldırılara milli birlik ve dayanışma ile karşı çıkarak milletimize sahip çıkmaya devam edeceğimizi bildiriyor, bu vesile ile şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şifalar diliyorum.

İçeride yaşadığımız sorunların yanı sıra hemen yanı başımızda Suriye ve Irak’ta devam eden savaş, Suriyeli mültecilerin geleceği, faiz ve kur baskıları, Çin ve AB’nin kötüye giden veya bir türlü eski haline gelmeyen ekonomik durumları gibi birçok dış etkeni de eklediğimizde ülkemizin içinde bulunduğu zor koşullar daha rahat gözler önüne serilebiliyor.

Tabi yaşanan bu olaylar, Türkiye’nin 2023 hedeflerinin biraz gündemin gerisinde kalmasına neden oldu. Önceliğimiz ülkemizin barış, huzur ve güven içinde olması. Bunları sağlarken diğer taraftan da ekonomimizin güçlü yapısını korumaya devam etmeliyiz. 

Bu noktada Hükümetimiz tarafından reel sektörü canlandırmaya, üretim ve ihracatı artırmaya, yatırımları ve istihdamı desteklemeye, firmaların nakit sıkıntısını gidermeye yönelik açıklanan tedbir ve teşvik paketlerini memnuniyetle karşılıyor, bu tedbirlerin sürdürülebilirliğinin devam etmesini ümit ediyoruz.

Değerli Konuklar,

Rifat Başkanımız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Oda ve Borsalar için bir çok konuda ufuk açmış, vizyon vermiş ve ilerleme sağlamamıza vesile olmuştur. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ilgili bakanlıklarla olan iyi ilişkileri ve yoğun mesaileri sonucunda üyelerimizden gelen taleplere çözümler üretilmiştir.

Odalarımızda yapılan işlemlerde sicil harçlarının vergi dairesi ya da bankalara yatırılıyor olmasının yarattığı zaman kaybı her fırsatta dile getirilen bir konuydu. Artık harçların tahsilinin Odalardan yapılıyor olması ve kuruluş işlemlerinde banka ve notere gidilmeden işlemlerin tek adres Odada bitiriliyor olması üyelerimize zaman ve iş yükü açısından büyük tasarruf sağlamıştır.

Kıymetli Misafirler,

İşletmelerin finansmana erişimde yaşadığı sıkıntıya çözüm olarak hayata geçirilen TOBB Nefes Kredisi üyelerimize can suyu olmuştur. TOBB Nefes Kredisi ile KOBi’ler yüksek faiz baskısından kurtulup nefes almış oldular. Kobilerimiz adına Sayın Başkanımıza ve destek veren Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi’ye şükranlarımızı iletiyorum.

Ayrıca yine küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz için sunulan ve 460 bin 167 KOBİ'ye verilen Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye teşekkürlerimizi iletiyoruz. Umuyorum ki işletmelerimize can suyu ve nefes gibi sunulmuş bu desteklerle piyasa giren sıcak para beraberinde ekonomimizde canlanmayı da getirir.

Bunlara ek olarak SGK prim ödemelerinde sağlanan erteleme imkanı, KDV indirimi ve geçmişteki sıkıntılarından dolayı bugün zorluk yaşayan girişimciler için çıkarılan sicil affı ile yine finansmana erişimde kefalet sıkıntısı yaşayanlara yönelik arttırılan Kredi Garanti Fonu Desteklerinin de ekonomimiz ve piyasalardaki canlanmayı destekleyecek önemli tedbirlerden olduğunu belirtmek gerekir.

Sigorta, vergi ve oda aidatlarımızı da içeren borç yapılandırması ile son günlerde üzerinde özellikle durduğumuz istihdam seferberliği ile işverenlere sağlanan destekler de işletmeler üzerindeki yükü hafifletti. Başlatılan istihdam seferberliğiyle hedeflenen istihdam ortamının yakalanmasını ve ülkemizdeki işsizlik oranının düşmesini ümit ediyorum.

Değerli Misafirler,

Dünya gelişiyor, her geçen gün yeni ürünler yeni icatlar doğuyor. Dijitalleşiyoruz. Siber fizik teknolojilerinin fabrikalarda kullandığı 4. Sanayi dönemine giriyoruz. Evet 4. Sanayi evrimi kulağa çok hoş geliyor. Üretim miktarı ve kalite artacak, ham madde atıkları azalacak, enerji ve su gibi kıt kaynaklar gereğinden fazla kullanılmayacak, çevre ve doğa daha az kirlenecek. Ama genç nüfusa sahip ülkemizde gençlerimizi endüstri 4’ün gereksinimleri doğrultusunda yetiştiremezsek işsizlik oranı artarken karşılanamayan nitelik gerektiren pozisyonlar da fazlalaşacak.

Ülkemiz için dördüncü sanayi devriminde başarılı olmanın yolu eğitimden geçiyor. Üretimde ve sanayide dünya ile yarışmak istiyorsak gelişmeye ayak uydurmamız lazım. Çünkü yeni dönemde akıllanmayan üretici artık rekabet edemez duruma gelecek. Bu zorlu yarışta başarılı olabilmemiz için de gelişmenin gereksinimleri doğrultusunda eğitim sistemimizin revize edilmesi, şirketlerin de çalışanlarının yeni yetkinliklere sahip olmasını sağlaması gerekmektedir.

Bu doğrultuda açılmasıyla duyduğumuz memnuniyeti ve mutluluğu her fırsatta dile getirdiğimiz yeni kurulan üniversitemizin de gelişme sürecinde açılacak bölümlerinde yapılacak planlamanın bölge yapısıyla uyumlu olacak şekilde düşünülerek, ara eleman ve nitelikli iş gücü ihtiyacına cevap verecek şekilde olmasını umuyorum.

Ancak en genç devlet üniversitelerinden biri olan üniversitemizin fiziki şartlarının ileriki yıllarda açılması planlanan bölümler için yetersiz kalacağını göz önünde bulundurarak yerleşke ve bina yapılandırması hususunda daha detaylı düşünülmesini öneriyor ve bu konuda Bandırmamıza destek verilmesini talep ediyorum.

Kıymetli Misafirler,

Bandırma tarım, sanayi, ticaret, lojistik ve yenilenebilir enerji açısından önemli bir şehir. Ülkemizde yaşanan gelişmelerden bölgemiz ve Bandırma da doğrudan etkileniyor. Marmara bölgesinde planlanan ulaşımdaki projeler yakın vadede bölgemize dönecek sanayi yatırımları olacaktır. Bunun yanı sıra yeni liman projesi ve belirlenen yeni sanayi alanları da bölgemizde hızlı ekonomik gelişme ve nüfus artışının olacağının habercisidir. İnanıyorum ki bu kadar gelişime açık ve umut vadeden bir bölgenin mevcut askeri hava limanının sivil havacılığa açılması Bandırma’yı ve Güney Marmara’yı uçuracak bir proje olacaktır.

Bizler elçiyiz, üyelerimizin taleplerini dinleyip gerekli mercilere iletmeye, çözümler üretmeye çalışıyoruz. Gücümüzün yettiğini yapıyor, bizi aşan konularda aracı oluyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu güne Bandırma Ticaret Odası’nın teknolojik alt yapısını yeniledik, üyelerimizin bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla web sitemizde güncelleme yaptık. Bunun yanı sıra hizmeti en kısa sürede ve kolay alabilmelerini sağlamak amacıyla internet üzerinden web sitemiz veya akıllı telefon ve tabletlerinden belge alımı ve aidat ödeme sistemini hayata geçirdik. Bu sayede üyelerimizin belge alımı ve ödeme işlemleri için Odaya ya da bankaya gitmelerine gerek kalmadı. Ayrıca üye sicil dosyalarımızın hem güvenli bir ortamda saklanması hem de hızlı işlem yapılması amacıyla elektronik arşiv sistemine geçtik. Bunun yanı sıra elektronik belge yönetim sistemi ile hem oda içi hem de dış paydaşlarla olan yazışmalarımızı elektronik ortamda yapmaya başladık.

En önemlisi Rifat Başkanımızın öncülüğünde daha fazla KOBİ’yi ihracat yapar hale getirebilmek için kolları sıvadık. Sınır tanımayan firmalarımız var. Amacımız bu firmalarımızın sayısını artırmak. Bunun için biz firmalarımızı cesaretlendiriyoruz. Hükümetimizin yatırım ve ihracat için sağlamış olduğu teşvikleri anlatıyoruz, ihracat yapmak isteyen firmalarımızı yurtdışı hedef pazarlar, müşteriler, ülke mevzuatları  hakkında bilgilendirip yurt dışı fuarlara iş gezilerine götürüyoruz.  Beş yıldızlı hizmet anlayışında akredite bir oda olarak sürekli gelişme ve iyileştirme anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Değerli Misafirler,

Biz Bandırma olarak iyi bir ticaret şehriyiz, sınır tanımayan sanayi şehriyiz, ilk olan üniversitemiz ile eğitim şehriyiz, spor müsabakalarında başarılarıyla şehrimizi taşıyan takımlarımızla spor şehriyiz, sahip olduğumuz tarihi doku ve coğrafyamız ile turizm şehriyiz. Sahip olduklarımızın farkında olarak risk alan, yatırım yapan, katma değer üreten, istihdam sağlayan ve bunları yaparak Bandırma’ya katkı sağlayan tüm iş adamlarımıza teşekkürlerimi sunuyor, ödül alacak üyelerimizi tebrik ediyor ve gecemize katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize saygılarımı sunuyorum.

Bandırma Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek yaptığı açılış konuşmasında; “Ülkemizin genelinde olduğu gibi bölgemizde de, tarım ve hayvancılık genellikle küçük aile işletmeleri tarafından yapılmaktadır. Özellikle süt hayvancılığı yapan bu tür küçük işletmeler uzun bir süreden beri hak ettiğini alamamakta, geçimini sağlayamadığı için tarımdan çıkarak, iş bulma umudu ile şehirlere göç etmektedir. Bu durum da birçok sorunu beraberinde getirmektedir. 

Bu kontrolsüz göç, büyük şehirlerdeki çarpık yapılaşmaya neden olmakta, kanalizasyon , su , yol, okul eğitim, sağlık gibi altyapı ve sosyal sorunları da beraberinde getirmektedir. Bu tür küçük aile işletmelerini köyünde tutacak, geçimini sağlayacak politikalar üretmek ve finanse  etmek, biraz önce belirttiğim altyapı yatırımlarını yapmaktan daha ucuza mal olacaktır kanaatindeyim.  Küçük işletme kapsamına girecek aile işletmelerinin hayvan sayılarının ve ekonomik büyüklüklerinin belirlenmesi, tarımsal desteklemelerden bu işletmelere daha fazla pay aktarılarak kendi köyünde, tarımın içinde kalması sağlanmalıdır. Avrupa da bu tür işletmelerin hayvan sayısı 50-60 baş hayvandır. Bundan fazla hayvanı olan işletmeler destekleme kapsamı dışındadır. Bizde ise çiğ süt desteği kg. Bazında verilmekte olup 1 kg süte de,1 ton süte de ayni destekleme verilmektedir. Son dönemde hayvancılığa verilen yatırım destekleri ile birlikte büyük ticari işletmelerin süt hayvancılığına yatırım yapması sonucu sütte  arz fazlalığı oluştuğu için, süt fiyatları hak ettiği değeri bulamıyor.” dedi.

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin;

“Global ölçekteki işletmeler, yatırım kararları alırken Türkiye’yi öncelikli olarak değerlendirmekte, Türkiye’nin sahip olduğu coğrafi konum, doğal kaynaklar ve yetişmiş iş gücü gibi unsurlar sayesinde yatırımcılar birçok avantaja sahip olmaktadır. Bandırma’mız da yetişmiş iş gücü, çok alternatifli kara-hava-deniz ulaşımı, zengin yer altı ve yer üstü kaynakları, sanayi merkezlerine ve metropollere olan yakınlığı ve birçok avantajıyla sürdürülebilir yatırımlara ev sahipliği yapmak adına öne çıkmaktadır. Gelişen kara, demir, deniz ve havayolu ulaşımının yanı sıra, sık kullanılan ulaşım ağlarının üzerinde yer alması ve büyük sanayi merkezlerine yakınlığı ile yatırımcıların dikkatini çekmektedir. Türkiye’nin önde gelen gıda işletmelerinin ilk tercihi olmuştur. Tarıma dayalı sanayinin ihtiyaç duyduğu birçok tarım ürünü bandırma ve çevresinin verimli ve geniş arazilerinde yetiştirilmektedir. Bu durum, gıda sanayi yatırımlarının Bandırma’da yoğunlaşması adına önemli bir avantaj sağlamaktadır. Ülkemizle ve şehrimizle ilgili olarak yukarıda saydıklarımızı sürekli anlatacağız. çünkü bandırma yatırımcılara önemli avantajlar sunuyor. Özellikle enerji temini ve lojistik açıdan. Ancak dünya  başka boyuta geçmiş o yolda ilerlemeye devam ediyor. şöyle ki “kalkınma için büyük veri” her şeyiyle sanal bir dünyada olmasa da her şeyin her şeyle bağlı olmaya başladığı bir dünyada yaşıyoruz. Dünya genelinde üretilen dijital veri her iki yılda bir ikiye katlanıyor. TÜİK haziran 2016 verilerine göre ülkemizde cep telefonu aboneliği 73 milyon 650 bin. Sosyal medyanın zengin dünyası bir yana, internet teknolojileri günlük hayatımıza her geçen gün daha çok giriyor. İnternete bağlı olsun olmasın her tür sayısal ortam üzerinde yaptığımız her işlem arkamızda bir veri kaydı bırakıyor. devasa boyutlara ulaşan bu verilerin anlamlı ve işlenebilir biçime dönüştürülmüş biçimine “büyük veri” deniyor. Büyük veri yalnızca sosyal ağların ilgili alanında değil, kurumsal şirketler veri analizini şirketlerinin temel işlevlerinden biri haline getirmek için çaba gösteriyorlar. Büyük verinin kalkınma amaçlı kullanılması. TÜİK istihdam verisini bölge düzeyinde her ay yüz yüze yaptığı anketlerle tespit ediyor. Oysa büyük veri analiziyle istihdamı günlük olarak ilçe düzeyinde izlemek mümkün olabilir. Geleceği yönetebilmemiz için  işe nerede, nasıl başlayacağımız, iş yapma tarzımız ve metodumuzu gözden geçirmemiz gerekir.” Dedi.

Törende Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm ve Ahmet Akın da konuşmalarında Bandırma ve gündem hakkında bilgiler vererek ödül alan firmaları tebrik etti. 

Konuşmaların ardından ödül alan firmalara ödülleri takdim edildi.

 

WhatsApp Canlı Destek