Search in site

BANDIRMA TİCARET ODASI İSTANBULA MESAFEYİ 35 DAKİKAYA DÜŞÜRÜYOR

BANDIRMA – İSTANBUL DENİZ UÇAĞI SEFERLERİ BAŞLIYOR
BANDIRMA TİCARET ODASI İSTANBULA MESAFEYİ 35 DAKİKAYA DÜŞÜRÜYOR

Bandırma Ticaret Odası'nın teşebbüsüyle Bandırma-İstanbul arasında karşılıklı deniz uçağı seferleri başlatılması için BURULAŞ A.Ş. ile gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasının ardından seferler başlıyor.

Uçak seferlerinin başlamasıyla alakalı olarak Bandırma Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen ve BURULAŞ A.Ş. Genel Müdürü Levent Fidansoy, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Belediye Başkanı Dursun Mirza, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile Ticaret Odası üyelerinin yoğun katılımı ile tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma’nın demiryolu ve deniz ulaşımının sanayi ve ticaretin gelişmesinde öne çıktığını belirterek, "Bandırma, kara, deniz ve demir yolunu birlikte bünyesinde barındıran nadir yerleşim yerlerinden biri durumunda. Şehrin ticaret ve sanayisinin gelişmesinde bu unsurlar büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda iş dünyasındaki zamanla yarışının önemini görerek, Türkiye’nin ticaret merkezi olan İstanbul’a Bandırma’dan minumum 2 saat olan mesafeyi Burulaş aş. ile gerçekleştirilen proje ile 35 dakikaya düşürüyoruz.

Sadece Marmara Bölgesi’nin değil, Türkiye’nin önemli bir sanayi bölgesi olma yolunda hızla ilerleyen Bandırma’ya bu hizmetin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.
Törende konuşan BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, Bandırma'nın sanayisinin yanı sıra çevresindeki tatil beldeleri olan Erdek ve Avşa Adası’na yakınlığı ile bir turizm merkezi olduğunu söyledi. Bandırmalıların bu uçak seferlerini tercih edeceklerini düşündüğünü ifade eden Fidansoy günde 3 kez gerçekleşecek sefer sayılarının gerekirse artırılabileceğini ifade etti.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, “Bandırma’ya böyle bir hizmetin gelmesinden büyük memnuniyet duyduğunu, Bandırma’ya İDO’ya alternatif olarak BUDO’yu da getirmek istediklerini söyledi.”
Törende konuşan Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, bölgede önemli bir ilçe haline gelen Bandırma'da başlatılan uçak seferlerinin önemine işaret ederek, sanayici ve iş adamlarının yanı sıra ticaret odası üyelerinin deniz uçağını kullanarak katkıda bulunmalarını tavsiye etti.
BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, ilk etapta sabah, öğle ve akşam olmak üzere karşılıklı günde üç kez sefer yapılacağını, bilet ücretlerinin 150,-TL olduğunu ve Bandırma Ticaret Odası üye kartı olanlara %10 indirim yapılacağını açıkladı.

Deniz Uçağı Sefer Saatleri;
09.00 – İstanbul – Bandırma