Search in site

BANDIRMA TİCARET ODASI İLE ZİRAAT BANKASI ARASINDA "BANKKART BAŞAK TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMANI" PROTOKOLÜ İMZALANDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirilen Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi Lansmanının ardından Bandırma Ticaret Odası ve Ziraat Bankası Bandırma Şubeleri arasında protokol imzalandı.
"Bankkart Başak Tedarik Zinciri Protokolü" imza töreninde Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı, Ziraat Bankası Balıkesir Bölge Yöneticisi Kahraman Turcan, Ziraat Bankası Bandırma 17 Eylül Şube Müdürü Yusuf Yüksel Kurnaz ve Ziraat Bankası Bandırma Şube Müdürü Nalan Aylaz hazır bulundular.


Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş̧ yapmasının önü açılıyor
Protokolle ilgili açıklamada bulunan Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı; “Alıcı ve satıcı arasında güvenli ticaret sistemi kurmayı sağlayan “Bankkart Başak” ile üyelerimiz alımlarda 540 güne kadar vade ve düşük maliyet avantajlarından yararlanacak. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş̧ yapmasının önünü açıyoruz. Üreticiler veya satıcılar, tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar.
Çatı kuruluşumuz olan TOBB’un önderliğinde Bandırma Ticaret Odası olarak; içinde bulunduğumuz bu zorlu süreci üyelerimizin daha rahat atlatması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pandemi süreci tüm sektörleri etkiledi. Nakit sıkıntısı çeken üyelerimizin finansman ihtiyacı karşılanacak, üretimde ve ticarette de devamlılık sağlamış olacak. Bankkart Başak ile üyelerimiz bir nebze olsun nefes alacaktır” dedi.


Üyelerimizin Bu Avantajlı Finansman İmkânından Faydalanmaları Menfaatlerine Olacaktır
Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde Oda üyelerinin bu sistemden faydalanabileceğini dile getiren Kılkışlı; “Üyelerimize, önemli bir avantaj sağladık. Bu sayede, alıcı ve satıcı arasındaki tahsilat riski ortadan kalkıyor; satıcıların hem tahsilat riskini ortadan kaldırıyoruz hem de POS'ta piyasa koşullarına göre daha uygun maliyetle finansman ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlıyoruz. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Ödemelerini 1,5 seneye ulaşan esnek vadelendirme ile yapacaklar. Böylece nakit akışlarını rahatlatacaklar. Yani kısaca, mal almak gerekince, bu kart ile para ödemeden satın alma yapılıyor. Satıcı da bu kimdir diye endişe etmeden malını güvenle satıp, parasını bankadan tahsil ediyor. Üyelerimizin bu avantajlı finansman imkânından faydalanmaları menfaatlerine olacaktır. Bu vesileyle imzalanan protokolün tüm üyelerimize ve KOBİ'lerimize hayırlı olmasını diliyorum. " dedi.


Bankkart Başak hakkında daha ayrıntılı bilgi verebilmek için tüm üyeleri banka şubelerimize bekliyoruz
Protokolün her iki taraf için hayırlı olmasını temenni eden Ziraat Bankası Balıkesir Bölge Yöneticisi Kahraman Turcan, "İsteyenler, detaylı bilgi ve ilgili üründen hem ÜİY-POS müşterisi, hem de Bankkart Başak müşterisi olarak yararlanmak için en yakın Ziraat Bankası şubesine veya varsa müşteri temsilcilerine başvuruda bulunabilirler. Üyelerinize, önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Projenin ana amacı tedarikçi ve alıcıların banka üzerinde oluşturulan kapalı devre bir sisteme tanımlanarak, alım-satım işlemlerinin Ziraat Bankası garantörlüğünde gerçekleştirilmesi olup böylece tahsilat konusunda her iki tarafın da riski sıfıra indirilmektedir.
Ürünün satıcılar (tedarikçi) açısından faydaları:
•    Tahsilat riskinin sıfıra indirilmesi
•    Esnek vade ve taksit imkânları ile daha fazla satış yapabilme imkânı
Ürünün alıcılar açısından faydaları:
•    Finansmana kolay erişim: Ödemeleri taksit ve vadeler ile yapma imkânı
•    Kredi/çek kullanmadan kendi tedarikçisi ile banka üzerinden ticaret yapması
•    Artan kredi limitleri

Sistem:
Alım-satım işlemleri POS cihazları üzerinden işlemektedir.
-    Tedarikçilerin (Satıcı), POS cihazlarına özel bir yazılım yüklenecektir.
-    Alıcılara ise, ticari kredi kartı tahsis edilecektir.

Bu proje ile tedarikçiler mal teslim ettiği ve alacak kaydettiği firmaların ödemelerini POS cihazı aracılığıyla iki farklı seçenek ile alabilecektir.
o    Esnek vade seçeneği
o    Eşit taksit seçeneği

 •    Örnek olarak;
•    Tedarikçi, 100.000 TL’lik bir mal sattığında, pos cihazına 18 aya kadar aylık ya da 3 aylık eşit taksitlerle ödeme alabilecek,
•    Aynı şekilde tedarikçi, 100.000 TL’lik mal satışını, tıpkı bir çek gibi maksimum 540 gün olmak üzere vadeli bir şekilde yapabilecektir. Bu durumda 540 gün sonra yapacağı tahsilatta herhangi bir problem yaşamayacaktır çünkü muhatabı artık banka olacaktır. Tahsilatı da bankadan yapacaktır.
•    Kart limiti tahsisatı bankacılık koşullarına firmanın risk durumuna göre banka tarafından belirlenecektir. Herhangi bir üst limit bulunmamaktadır.
•    Herhangi bir sektör kısıtlaması yoktur. Oda ve borsa üyesi firmalar bu imkândan faydalanabilecektir.
•    Bu sistem sadece tedarik zincirinde birbirine entegre olmuş ticari işletmeler arasında uygulanacak olup, her satış bu kapsamda değerlendirilemeyecektir.
•    Örnek vermek gerekirse, bir otel işletmesine gıda tedariki sağlayan bir ticari işletme otel işletmesinin sahip olduğu Bankkart üzerinde vadeli satış yapabilecektir.

WhatsApp Canlı Destek