Search in site

BAKÜ İLE TİCARİ İLİŞKİLER GELİŞİYOR

Bandırma Ticaret Odası yönetim kurulu tarafından kardeş oda projesi kapsamında karşılıklı görüşmelerin sağlanması amacıyla Bakü’ye iş gezisi düzenlendi.

Yapılan araştırmalar ve Bandırma’daki ihracat verilerinin incelenmesi neticesinde Bandırma Ticaret Odası üyelerinin ihracatının arttırılması ve üyelerin yeni yatırımlara yönlendirilmesi amacıyla Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımlarıyla “Kardeş Oda" Protokolü imzalamak üzere Bakü’ye bir seyahat organize edildi. Seyahat kapsamında Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası, Azerbaycan Cumhuriyeti Girişimciler Teşkilatları Milli Konfederasyonu, Bakü Ticaret Müşavirliği ve Büyükelçiliği ziyaret edildi.

Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral ve Ticaret Müşaviri Ahmet Ataker’in ziyaretleriyle başlayan program Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası ile Azerbaycan Cumhuriyeti Girişimciler Teşkilatları Milli Konfederasyonu ziyaretleriyle devam etti.

Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan görüşmelerde Başkan Yardımcısı Nazim Tatliyev; “Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası’na gönüllü üyelik sisteminin olduğu, 1922 yılında kurulmuş Odaya her sektörden üyenin kayıt olabildiği” bilgilerini verdi. Yurtdışından yatırım yapmak isteyen firmalara sunulan teşviklerden ve ülkede kimya ve tarım ürünleri ile tarım makinelerine yönelik yatırımlara ihtiyaç duyulduğundan bahsetti.

Odaların çalışma stilleri ve şehirlerin ekonomik yapılarının detaylarının konuşulmasının ardından iki oda arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Girişimciler Teşkilatları Milli Konfederasyonu’na yapılan ziyarette katılımcılara kurumun işleyişi hakkında bilgiler veren Başkan Vüqar Zeynalov; Azerbaycan Cumhuriyeti Girişimciler Teşkilatları Milli Konfederasyonu’nun Azerbaycan’ın en büyük teşkilatı olduğu, 6000 üyesinin bulunduğu, hükümetle işbirliği içinde çalıştıkları ve 16 ülkede temsilciliklerinin bulunduğundan bahsetti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile iyi ilişkilerinin olduğu ve bu doğrultuda Bandırma Ticaret Odası ile de işbirliği protokolü imzalamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Başkan Zeynalov, “işbirliğimizi neticelendirmek amacıyla girişimcilerimizi de buluşturmamız, yeni yatırımlar ve alışverişlere zemin hazırlamamız gerekiyor.” dedi. Konuşmaların ardından kurumlar arası işbirliği protokolünün imza törenine geçildi. 

Bakü’ye gerçekleştirilen seyahatte Bandırma Ticaret Odası Üyesi Yemtar Makine Sanayi ve Tic. Aş. firması ile Siyazan Broıler Asc firması arasında 1 yılık genel bakım, servis ve yem fabrikası modernizasyonu sözleşmesi imzalandı. Siyazan Broıler Asc Yönetim Kurulu Başkanı Javid Mammadov ile Yemtar Makine Sanayi ve Ticaret AŞ. Genel Müdürü Bahadır Çolak’ın imzalarıyla başlayan işbirliğinin diğer firmalar ve yeni yatırımlarla devam etmesi temennisinde bulunuldu.

Sektörler ve firma detayları hakkında çalışmalarının yapılmasının ardından gelecek aylarda Bandırma Ticaret Odası üyelerinin katılımlarıyla Bakü’de ikili iş görüşmeleri yapılması hususunda kurumlar arası görüş birliğine varıldı.

 

WhatsApp Canlı Destek