Search in site

4. MESLEK KOMİTEMİZDEN, BALIKESİR ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRÜ SADULLAH ÖZEL’E ZİYARET

4. Meslek Komitemiz tarafından sektörel sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere Balıkesir Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne ziyaret düzenlendi.

İl Müdürü Sn. Sadullah ÖZEL ve daire müdürlerinin katılım sağladığı ziyarette; Otopark Yönetmeliği, Yapı Denetim Havuz Sistemi Uygulaması ve Erdek’in Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmesi konuları görüşüldü.

Komite üyelerimiz tarafından; Otopark Yönetmeliği’nin bitişik nizam ve riskli yapılarda uygulanmasının mümkün olmadığı, yapılacak yönetmelik değişiklikleri ile birlikte bu alanda bir muafiyet sağlanması gerektiği belirtilirken; Yapı Denetim Havuz Sistemi uygulamasında ise bölgemizde bulunan müteahhitlere genellikle Edremit Körfezi yapı denetim firmalarının çıkmasının birtakım aksaklık ve zaman kayıplarını beraberinde getirdiği hususu dile getirildi.

Erdek ve adaların Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmesi ve inşaat yapma izninin şuan için olmamasından dolayı yaşanan sıkıntıların aktarıldığı toplantıda , bahsedilen konular ile ilgili bugüne kadar komite ve odamız tarafından yapılan yazışmalar ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

WhatsApp Canlı Destek