FUAR REHBERİ

TASDİK İŞLEMLERİ

Rayiç fiyat tespiti :

Rayiç fiyat tespiti, yazılı talep üzerine yapılır. Talepte bulunanlar, mal veya hizmetin fiyatını etkileyecek hususları açıkça yazılarında belirtir. Rayiç fiyatlar, rayiç fiyat tespiti istenilen mal veya hizmetle iştigal eden en az üç işletmeden mümkünse belgelendirilmek suretiyle alınacak fiyatların ortalaması veya birbirine en yakın değeri dikkate alınarak tespit edilir. Bu sayıda işletmenin bulunmaması halinde, kaç işletmeden fiyat alındığı ayrıca belirtilir. Borsaya tabi maddelerin rayiç fiyatı, istenilen tarihte borsada tescil edilen fiyatlar dikkate alınarak belirlenir. Rayiç fiyat tespitinin istenildiği tarihte fiyat tespiti istenen mal veya hizmetin piyasada bulunmaması veya görülmemesi halinde, bu durum yazılı olarak ilgililere bildirilir.

Bağkur formları :

Bağkur tarafından talep edilen ve Odamız üyelerinin Odamıza kayıt tarihleri ile Odamızdan  ayrılış tarihlerinin belirtildiği matbuu formdur. Ücretsiz tasdik olunur.

Fatura suret tasdiki :

Fatura suretleri, asılları ile karşılaştırıldıktan ve uygunluğu görüldükten sonra üzerine aslının aynıdır ibaresi konulmak suretiyle onaylanır. İhracat için yabancı dilde düzenlenmiş fatura suretleri, faturayı düzenleyen firmanın oda üyesi olduğuna dair bir ibare konulmak suretiyle onaylanır. Ücrete tabidir. (Tasdik ücreti her yıl Meclis kararı ile değişiklik gösterebilir.)

Belge tasdikleri :

Bandırma Ticaret Odası üyelerinin oda üyesi olduğunu, ortaklık durumlarını, yasaklı olup olmadığını gösteren belgelerdir. (Faaliyet Belgesi, Sicil Kayıt Sureti, İhake Durum Belgesi, Ortaklık Teyit Belgesi vb.) Sözlü talep üzerine verilir. Ücrete tabi değildir. (Web sitesi aracılığı ile online belge alımı yapılabilmektedir.)

Ticaret sicil Gazetesi Suretleri :

Odamız üyesinin Tescil edilmiş bir hususa ilişkin yayınlanmış olan Ticaret Sicili Gazetesinin onaylı sureti. Sözlü talep üzerine verilir. Ücrete tabi değildir.

Kadın Girişimciler Kurulu
Genç Girişimciler Kurulu